Uusi Maaseutukuriiri

Uusi lehti ja uusi tiedottaja. Maaseutukuriireita molemmat. Lehden myötä kerromme menestystarinoita maaseudulta.

Maaseutukuriirin leiskat photo netti

Maaseutukuriiri-lehti ilmestyy kerran vuodessa. Työpöydällä kuvatut vedokset pian ilmestyvästä lehdestä.


Uusi Maaseutukuriiri-lehti jaetaan kotitalouksiin ja yrityksiin viikoilla 43 ja 44. Maaseudun asioista ja upeiden hankkeiden toteutumisesta ja rahoituksesta kertovat elämänmakuiset eteläsavolaiset tarinat.

Lehti jaetaan jokaiseen kotiin Etelä-Savon ELY-keskuksen alueella lukuun ottamatta Mikkelin ja Savonlinnan keskusta-alueita. Tämä tarkoittaa noin 82 000 kotitaloutta.

Tiina netti

Itse pääsin mukaan maaseutuohjelmien viestintähankkeeseen lehden taittovaiheessa. Olen siis aloittanut Maaseutukuriirina eli tiedottajana viikko sitten. Nimeni on Tiina Judén (entinen Eskelinen). Olen lehtinaisia ja vaikuttanut Nuoret lukijat -toiminnan vetäjänä ja mediakasvattajana sekä toimittajana Kaakon Viestinnän lehdissä lähes 13 vuotta. Sen jälkeen, ennen nykyistä tiedottajan tehtävääni, toimin puoli vuotta toimittajana Juvan Lehdessä.

Syksystä tulee toiminnantäyteinen, sillä suunnitteilla ovat uudet verkkosivut, joita pääsin työstämään paikallisen mainostoimiston, Haajan, kanssa. Tänään pyörittelimmekin Lauri Hintsasen kanssa jo alustavaa suunnitelmaa käyttäjäystävälliseen suuntaan.

Yhteistyössä Etelä-Savon ELY-keskuksen ja paikallisten Leader-ryhmien kanssa pyrimme viestimään hankemaailman asioista mahdollisimman maanläheisesti, mutta samalla eurooppalaisin ottein. Onhan tukenamme ajatus siitä, että Eurooppa investoi maaseutualueisiin.

Me suomalaiset haluamme varmasti kaikki omalta osaltamme vaikuttaa elävän ja puhtaan maaseudun säilymiseen Suomen leveysasteilla.

Otathan rohkeasti yhteyttä ja kerrot minulle oman hankerahoituksesi menestyksekkäästä käyttämisestä. Kerron siitä mielelläni myös muille, jotta mahdollisimman moni viljelijä, yrittäjä tai muu taho osaisi hakea Leader-rahaa tai ELY:n myöntämää tukea vireän maaseudun kehittämiseen.