Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Ruokaketjun tulevaisuustärskyt – visioita viljelyyn, jalostukseen ja kauppaan

22. maaliskuuta, 11:00 - 15:30

Ilmainen

RUOKAKETJUN TULEVAISUUSTÄRSKYT –
Visiota viljelyyn, jalostukseen ja kauppaan 
 
Aika: Perjantai 22.3.2019 klo 11.00-15.30
Paikka: Saimaa Stadiumi, Mikkeli, Raviradantie 22B, Ravintolaparvi Vire 2. krs 
 
Tapahtumassa kuullaan tuoreita näkemyksiä huomisen ruokaketjusta: viljelystä, elintarvikejalostuksesta ja ruokakaupasta. Vuorineuvos Reijo Karhinen kertoo havaintojaan Ruoantuotanto kannattavaksi -selvityksestä. Tulevaisuusnäkymiä esittelevät tutkimuksen, jalostuksen sekä kaupan edustajat. Paneelissa keskustelevat maatalousyrittäjien, tutkimuksen, jalostuksen ja edustajat siitä, onko suomalaisella ruokaketjulla tulevaisuutta ja millä edellytyksillä. Esittelypisteillä mukana yrityksiä ja alan toimijoita. Tuotemaistiaisia. Koe mm. 3D-ruokatulostin!
 
Ohjelma:
11.00 Ilmoittautuminen, kahvitarjoilu ja tutustumista esittelypisteisiin
 
11.30 Avaussanat/ toiminnanjohtaja Kirsi Mutka-Paintola, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Etelä-Savo 
 
11.40 Ruoantuotanto kannattavaksi – selvitysmiehen havaintoja/ vuorineuvos Reijo Karhinen 
 
12.10 Näkökulmia tulevaisuuden ruoantuotantoon/ professori Juha Helenius, Helsingin yliopisto,Ruralia-instituutti
 
12.40 Puheenvuoro/ toimitusjohtaja Markus Hellström, Fazer Leipomot Oy
 
13.10 Tuotemaistiaisia ja tutustumista esittelypisteisiin/ keittiömestari Teemu Kaijanen, Ravintola Vaiha
 
14.00 Kaupan puheenvuoro 

14.30 Paneeli: Onko suomalaisella ruokaketjulla tulevaisuutta? Keskustelijoina toiminnanjohtaja Kirsi Mutka-Paintola, professori Juha Helenius, toimitusjohtaja Markus Hellström, kaupan edustaja, maatalousyrittäjä Elina Vauhkonen ja Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalveluiden palvelujohtaja Mia Hassinen. Keskustelua johdattaa päätoimittaja Tapio Honkamaa.
 
15.20 Päätössanat ja yhteenveto/ johtava tutkija Pasi Rikkonen, Luonnonvarakeskus
 
15.30 Tilaisuus päättyy 
 
 
Ilmoittautuminen https://etela-savo.proagria.fi/tapahtumat/ruokaketjun-tulevaisuustarskyt-visioita-viljelyyn-jalostukseen-ja-kauppaan-11155 viimeistään 14.3.2019 mennessä
 
 
Kommenttiseinä ja livestriimaus
 
 
Tilaisuuden järjestävät ProAgria Etelä-Savon/MKN hankkeet Kilpailukykyä kasviyrityksiin – Kipakka, RavinnepiikaUnelmakauppa – elintarvikkeesta euroja ja ProKasvu sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hanke KURVI – Kumppanuudella ruokasektorille vuorovaikutusta ja innovatiivisuutta.
 
 

Tiedot

Päivämäärä:
22. maaliskuuta
Aika:
11:00 - 15:30
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokat:
, , ,

Tapahtumapaikka

Saimaa Stadiumi, Mikkeli
Raviradantie 22 B
Mikkeli, 50100
+ Google Map

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja