Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Maaseutubarometri 2020: Monipaikkaisuus vahvistunut kansalaisten mielissä

17.6.2020, 10:00 - 11:30

Uutinen 

Suomalaiset kertoivat suhteestaan maaseutuun maaseutubarometrissa. Monipaikkaisuus on vahvistunut kansalaisten mielissä.

Maaseutubarometrissa esitetään laaja-alaisesti suomalaisten omia näkemyksiä maaseudun olemuksesta sekä sen merkityksestä itselle ja yhteiskunnalle. Maaseutu nähdään yhä enemmän tulevaisuuden voimavarana ja hyvän elämän paikkana, myös nuorten kaupunkilaisten silmin.

Maaseutubarometri 2020 on Maaseutupolitiikan neuvoston tilaama tutkimus. Se julkaistaan kolmessa osassa, joista ensimäinen lähetetään 17.6. klo 10 osoitteessa www.suomen.tv. Ensimmäisen osan aluksi tutkija Jarkko Pyysiäinen Luonnonvarakeskuksesta avaa meille suomalaisten mielikuvia maaseudusta. Näkyykö kaupungistumisasteen eteneminen ihmisten kokemassa identiteetissä? Mitkä ovat nuorten kaupunkilaisten mielikuvat maaseudusta?

Monipaikkaisuus ja sen myötä myös maaseutu on läsnä yhä useamman kansalaisen arjessa. Se, miten maaseutua hyödynnetään, on muuttumassa. Se merkitsee mahdollisuuksia myös maaseudun kehittämiselle. Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Hilkka Vihinen avaa suomalaisten näkemyksiä maaseudun tulevaisuudesta ja kehittämisestä. Kysely osoittaa suomalaisten maaseutukuvan monipuolistuneen; luonnon, perinteiden, aitouden ja vapauden rinnalle nostetaan muun muassa avoimuus ja kulttuuritekijät.

Tulosten esittelyn jälkeen kuullaan professori Sami Moision, erikoistutkija ja citymaalainen Sirkku Varjosen sekä kuntajohtaja Markus Hirvosen kommenttipuheenvuorot, jonka jälkeen keskustellaan yhdessä katsojien kanssa. Lähetyksen aikana on mahdollista esittää kysymyksiä niin tutkijoille kuin kommenttipuheenvuorojen pitäjille.

Lähetyksen juontaa Veli-Matti Karppinen Kainuun Nuotta ry:stä ja maaseutupolitiikan Harvaan asutun maaseudun verkostosta. Lähetys toteutetaan Digiviestintäkeskuksen (DVK) alustalla osoitteessa www.suomen.tv. Lähetys alkaa 17.6. klo 10.00 ja päättyy 11:30.

Lisätietoja:

Christell Åström, neuvotteleva virkamies, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 16 2030, etunimi.sukunimi@mmm.fi

Antonia Husberg, maaseutuylitarkastaja, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 16 2033, etunimi.sukunimi@mmm.fi

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja