Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ruokaketjun tulevaisuustärskyt – visioita viljelyyn, jalostukseen ja kauppaan

22. maaliskuuta, 11:00 - 15:30

Ilmainen

RUOKAKETJUN TULEVAISUUSTÄRSKYT –
Visiota viljelyyn, jalostukseen ja kauppaan 
 
Aika: Perjantai 22.3.2019 klo 11.00-15.30
Paikka: Saimaa Stadiumi, Mikkeli, Raviradantie 22B, Ravintolaparvi Vire 2. krs 
 
Tuoreita näkemyksiä huomisen ruokaketjusta: viljelystä, elintarvikejalostuksesta ja ruokakaupasta. Vuorineuvos Reijo Karhinen kertoo havaintojaan Ruoantuotanto kannattavaksi -selvityksestä. Tulevaisuusnäkymiä esittelevät tutkimuksen, jalostuksen sekä kaupan edustajat. Paneelissa keskustelevat maatalousyrittäjien, tutkimuksen, jalostuksen ja kaupan edustajat siitä, onko suomalaisella ruokaketjulla tulevaisuutta ja millä edellytyksillä. Esittelypisteillä tuotemaistiaisia, yrityksiä ja alan toimijoita.

 
Ohjelma:
11.00 Ilmoittautuminen, kahvitarjoilu ja tutustumista esittelypisteisiin
 
11.30 Avaussanat, toimitusjohtaja Heikki Pahkasalo, ProAgria Etelä-Savo 
 
11.40 Ruoantuotanto kannattavaksi – selvityshenkilön havaintoja, vuorineuvos Reijo Karhinen 
 
12.10 Näkökulmia tulevaisuuden ruoantuotantoon, professori Juha Helenius, Helsingin yliopisto,Ruralia-instituutti
 
12.40 Leipätrendit ja suomalaisten kuluttajien odotukset leipomotoimialalle, toimitusjohtaja Markus Hellström, Fazer Leipomot Oy
 
13.10 Tutustumista esittelypisteisiin ja tuotemaistiaisia, keittiömestari, Grüne Woche-kokki  Teemu Kaijanen, Ravintola Vaiha  ja ruoka-asiantuntija Mervi Kukkonen, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Etelä-Savo
 
14.00 Suomesta maailman kekseliäin ruokamaa, kenttäjohtaja Arttu Laine, SOK

14.30 Paneeli: Onko suomalaisella ruokaketjulla tulevaisuutta? Keskustelijoina toiminnanjohtaja Kirsi Mutka-Paintola, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Etelä-Savo, professori Juha Helenius, toimitusjohtaja Markus Hellström, kenttäjohtaja Arttu Laine, maatalousyrittäjä Elina Vauhkonen, Kalliolan Luomu, maatalousyrittäjä Katriina Klinkowström, Karviaisten tila, sekä ruoka- ja puhtauspalveluiden palvelujohtaja Mia Hassinen, Mikkelin kaupunki. 
 
15.20 Yhteenvetoa tulevaisuuden toimista, johtava tutkija Pasi Rikkonen, Luonnonvarakeskus
 
15.30 Tilaisuus päättyy 
 
Tilaisuuden juontaa ja paneelissa keskustelua johdattaa päätoimittaja Tapio Honkamaa.
Tilaisuuteen voi osallistua myös verkon välityksellä.
 
Ilmoittautuminen https://etela-savo.proagria.fi/tapahtumat/ruokaketjun-tulevaisuustarskyt-visioita-viljelyyn-jalostukseen-ja-kauppaan-11155 tai puhelimitse 0400 261 094 viimeistään 14.3.2019 mennessä. Paikkoja rajoitetusti. 
 
Lisätietoja: Kirsi Mutka-Paintola, kirsi.mutka-paintola@proagria.fi, 043 826 7882.
 
 
 
Tilaisuuden järjestävät ProAgria Etelä-Savo, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset, Luonnonvarakeskus, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Kaakkois-suomen ammattikorkeakoulu sekä hankkeet Kilpailukykyä kasviyrityksiin – Kipakka, Ravinnepiika, Unelmakauppa – elintarvikkeesta euroja, ProKasvu sekä KURVI – Kumppanuudella ruokasektorille vuorovaikutusta ja innovatiivisuutta
 
 

Tiedot

Päivämäärä:
22. maaliskuuta
Aika:
11:00 - 15:30
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokat:
, , ,

Tapahtumapaikka

Saimaa Stadiumi, Mikkeli
Raviradantie 22 B
Mikkeli, 50100
+ Google Map

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja