Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Toimintaansa kehittävien lihatilojen opintomatka Itävaltaan, Lihaa Etelä-Savosta hanke

14.1.2018 - 19.1.2018

Alustava matkaohjelma

Sunnuntai 14.1.2018
Lähtö linja-autolla (Savonlinna n. klo 15, Mikkeli n. klo 17) Helsinkiin/Vantaalle ja majoittuminen lentokenttähotelliin.

Maanantai 15.1.2018
Aamiainen hotellissa ja kuljetus lentokentälle.
Finnairin suora lento Helsinki-Vantaan lentokentältä Muncheniin lähtee aamulla klo 8.00 (kentällä oltava klo 6.15). Lento kestää 2 h 30 min ja saapuu Muncheniin klo 9.30. Bussi on meitä lentokentällä vastassa.
Lähdemme ajamaan kohti Ylä-Itävaltaa (162km/2h15min) Baijerin osavaltion halki. Matkanjohtaja kertoo kattavasti Itävallan ja Saksan maataloudesta bussimatkan aikana. Pysähdymme syömään lounasta matkan varrella. Fürstenzellissa, Saksan ja Itävallan rajalla (Saksan puolella) vierailemme 120 charolais-kantakirjaemon tilalla. Tilan isäntä on Baijerin charolaisyhdistyksen puheenjohtaja. Tilalla on oma tilateurastamo ja sopimuksia valtion kanssa maisemanhoitolaidunalueista. Tilavierailun jälkeen matkaamme majoittumaan Ried im Innkreisin pikkukaupunkiin (52km/50min). Asukaita kaupungissa on n. 12 000. Yhteinen tervetuliaisillallinen.
Majoittuminen: Ried  im Innkreis

Tiistai 16.1.2018
Aamiainen hotellilla. Päivän aikana 2-3 tilavierailua. Ensimmäinen kohde on luomutila Waizenkirchenissä,  jossa on 50 kpl Blonde D’Aquitaine-emoja. Yhteensä nautoja on 120 kpl. Tilalla on vuonna 2010 rakennettu uusi navetta. Isäntä on emojen lisäksi kiinnostunut alkuperäisrotujen säilyttämisestä ja tilalta löytyykin laaja kattaus Itävallan alkuperäisrotuja eri eläinlajeista. Tilalla on harjoitettu auratonta viljelyä jo yli 15 vuotta. Peltomaata on 52 ha ja nurmea 29 ha. Viljelyssä on mm. syysvehnää ja -ruista, kauraa, spelttiä, härkäpapua, soijapapua, hirssiä, hernettä ja yksijyvävehnää. Vierailun jälkeen syömme yhteisen lounaan ja jatkamme matkaamme St. Martin im Innkreisin kylän lähelle, jossa tutustumme Schachingerin perheen luomuemotilaan. Rotuna on Itävallassa harvinaisempi charolais, jota löytyy vain muutama prosentti kaikista Itävallan naudoista. Isä ja tytär vastaavat tilan pidosta.Tila satsaa vahvasti jalostukseen ja emoja on 40 kpl. Kokonaiseläinmäärä tilalla on 110.Tila kasvattaa itse kaikki sonnit ja ne teurastetaan omassa tilateurastamossa. Tilalla on myös oma suoramyyntipiste. Viljelyala on 72 ha, josta 16 ha pysyviä laitumia ja 10-15 ha säilörehunurmia (sinimailasta, apilaa ja nurmiseosta). Rehu tehdään sekä paaleihin että siiloon. Loput viljelyalasta on mm. ohraa, ruista ja maissia. Mahdollisuus myös vierailla loppukasvatustilalla kolmantena kohteena. Vierailupäivän jälkeen palaamme hotellille Ried im InnKreisiin. Yhteinen illallinen.
Majoittuminen: Ried  im Innkreis

Keskiviikko 17.1.2018
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen. Lähtö hotellilta n. klo 8.30 aamulla. Ajamme Weng Im Innkreisiin. Vierailemme 90 simmental-emon tilalla. Tilanväki satsaa jalostukseen ja jalostuseläimiä on tilalta lähtenyt mm. Tsekkeihin, Espanjaan ja Romaniaan. Tilalla on myös omaa makkaranvalmistusta. Yhteinen lounas ja iltapäivällä vierailemme suurella limousin-tilalla. Tämän jälkeen ajamme Salzburgin osavaltioon Alppivuoriston tuntumaan (n. 100km/2h). Majoittuminen ja yhteinen  illallinen.
Majoittuminen: Salzburgin osavaltiossa (tarkka majoitus määrittyy  myöhemmin)

Torstai 18.1.2018
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen. Lähtö hotellilta n. klo 8.30 aamulla. Vierailemme alppitilalla (emoja) Saalfeldenin alueella ja kuulemme vuoristoalueen tilojen toimintaperiaatteista. Vierailun jälkeen yhteinen lounas ja ajo kohti Munchenin lentokenttää (n. 200km/3,5h). Lentokentällä meidän tulee olla klo 16.40. Finnairin suora paluulento lähtee Munchenista klo 18.40 ja saapuu Helsinkiin klo 22.15. Välittömästi sen jälkeen paluumatka linja-autolla Mikkeliin ja edelleen Savonlinnaan.

Hinta ja ilmoittautuminen

Opintomatkan hinta lihahankkeen osallistujille on 500 €/hlö + ruokailut 210 €/hlö + alv 24 %, kun majoitus 2hh:ssa. 1hh lisämaksu 265,00 euroa/hlö/neljä yötä + alv 24 %.
Ilmoittaudu alla olevalla sähköisellä lomakkeella viimeistään 31.10.

Matkaohjelma on alustava.  Pidätämme oikeudet muutoksiin aikataulussa, majoituskohteissa ja vierailukohteissa. Täydennämme matkaohjelman ja peruutusehdot tälle sivulle piakkoin.

Opintomatka on ensisijaisesti tarkoitettu Etelä-Savon maakunnan lihantuottajille. Jos et ole vielä ollut  Lihaa Etelä-Savosta -hankkeen koulutuksissa mukana, ota yhteyttä, niin mietitään sinulle tilasi kehittämiseen sopiva koulutuskokonaisuus. Alkaviin pienryhmiin voit tutustua tällä sivustolla.
Mahdollisesti vapaaksi jääville paikoille voidaan ottaa lihantuotannon ammattilaisia hankkeen ulkopuolelta.  Matkan hinta ilmoitetaan myöhemmin. Kannattaa kuitenkin ilmoittautua varasijajonoon.

Kysy lisää (mieluiten sähköpostilla)

Mervi Ukkonen, mervi.ukkonen@proagria.fi, p. 040 728 7263

facebook.com/groups/lihaaetelasavosta

Tervetuloa mukaan!

Opintomatka on osa Lihaa Etelä-Savosta -hankkeen koulutusohjelmaa, jota rahoittavat Euroopan maaseuturahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Varausehdot
Varausmaksu on 350€/hlö ja se erääntyy maksettavaksi 9.10.2017. Loppumaksun eräpäivä on 11.12. Loppumaksun (150 €) yhteydessä laskutetaan ruokailupaketti (210 €) sekä mahdollinen 1hh-tilaus (265 €). Laskuihin lisätään alv 24 %. Nimiä voi muuttaa kuluitta 10 vrk ennen matkan alkua. Hankken ulkopuolisia lähtijöitä koskevat varaus- ja peruutusehdot ilmoitetaan piakkoin.

Peruutusehdot
Varausmaksua ei palauteta peruutuksen tapahtuessa. Mikäli peruuttaminen tapahtuu loppumaksun eräpäivän jälkeen, matkan tukematon hinta peritään täysimääräisenä.
Muutoksista ja peruutuksista on ilmoitettava ma-pe klo 8-16 ProAgria Etelä-Savon toimistoon sähköpostilla marjo.h.laitinen@proagria.fi
Suosittelemme matkalaisia hankkimaan matkavakuutuksen, joka korvaa mahdollisesta matkan peruuntumisesta aiheutuvia kuluja esimerkiksi sairastumistapauksessa.

Sairastuminen matkalla
Matkavakuutus antaa turvan yksityisen terveydenhuollon palveluita varten. Eurooppalainen sairaanhoitokortti antaa matkailijalle lakisääteisen turvan julisen terveydenhuollon palveluihin. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin voi tilata Kelasta (kela.fi).

Tapahtuman ajankohta: 14.01.2018 15:00 – 19.01.2018 00:30
Postinumero ja -toimipaikka: Itävalta
Hinta: 500 €/hlö + ruokailut 210 €/hlö lihahankkeen osallistujilta. 1hh lisämaksu 265 €. Hintoihin lisätään alv 24 %.

Tiedot

Alkaa:
14.1.2018
Loppuu:
19.1.2018
Tapahtumaluokat:
, ,

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja