Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tulevaisuuden ruokaa hyvällä omallatunnolla-vastuullinen ruokaketju Etelä-Savossa

3. kesäkuuta, 13:00 - 15:30

o

Tulevaisuuden ruokaa hyvällä omallatunnolla – vastuullinen ruokaketju Etelä-Savossa

03.06.2021

Millaisilla tavoitteilla nostamme entistä vahvemmin paikallisen ruoan ja vastuullisuuden kuluttajien ruokavalintoihin?

 

Tulevaisuuden ruokaa hyvällä omallatunnolla – vastuullinen ruokaketju Etelä-Savossa -hankkeessa mukana oleva maatila tai maaseutuyritys saa konkreettisen tiedon, missä vaiheessa oman tilan tai yrityksen vastuullisuustyö on seitsemällä eri osa-alueella: ympäristö, eläinten hyvinvointi, tuoteturvallisuus, työntekijöiden hyvinvointi, ravitsemus, paikallisuus ja talous. 

Alueen ruokavaikuttajien kanssa yhteistyössä pyritään hankkeen tavoitteisiin ja saadaan mielikuva vastuullisuudesta ja sen merkityksestä ruokaketjussa.  Yhteisissä työpajoissa keskustellaan ja valitaan hankkeessa jatkossa painotettavat vastuullisuuden osa-alueet.

Määritetään eteläsavolaisen ruokaketjun vastuullisuusargumentit yhdessä! Yhteinen työmme alkaa kick off -tilaisuudella 3.6. Jos olet eteläsavolainen ruoka-alalla vaikuttava henkilö, tule mukaan! 

KICK OFF OHJELMA 3.6. TEAMSISSA

Kuulemme etätilaisuuden aluksi kahta suomalaista ruokavaikuttajaa ja ruokavalintojen suunnannäyttäjää, Kari ”Kape” Aihista ja Samuli Karjulaa. Mitä mieltä ruoka-alan influencerit ovat ruoan vastuullisuudesta: onko sitä ja onko sillä yleensä merkitystä? Millä perusteilla kodeissa ja ravintoloissa ruokaa lautasille valitaan? Unohtuuko omien ruokavalintojen kohdalla kanan vapaus tai sinisen Saimaan säilyttäminen hinnan, trendin tai jonkin muun kiinnostavamman tekijän vaikutuksesta? Mitä ruuan hyvä omatunto saa maksaa?

 

klo 13.00         Tervetuloa! Heikki Pahkasalo, toimitusjohtaja, ProAgria Etelä-Savo
 
klo 13.10         Miksi olemme koolla ja mikä on tavoitteemme? Hanke-esittely. Kirsi Mutka-Paintola, toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija elintarvikkeet ja yrityspalvelut, ProAgria Etelä-Savo, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset
 
klo 13.20         Ruokavalintojen portinvartijat – kaksi näkemystä, paneelikeskustelu Kari ”Kape” Aihinen ja Samuli Karjula. Juontajana Suvi Anttila, markkinointi- ja viestintäjohtaja, ProAgria Keskusten Liitto.
 
klo 14.20         Tauko
 
klo 14.30         Taustatietoa kuluttajien ostokäyttäytymisestä, Kirsi Mutka-Paintola
 
klo 14.45         Ryhmäkeskustelut Teamsin ryhmätyötiloissa. Keskusteluissa pohditaan ruokaketjun vastuullisuuden seitsemää ulottuvuutta asiakkaan näkökulmasta: mikä kiinnostaa ja palvelee ruoan kuluttajia Etelä-Savon alueella. Kerätään tärkeimmät aiheet.
 
klo 15.20         Yhteenveto ja jatko työpajoissa (Teams-työpaja 22.6.2021 klo 13.00 – 15.30 ja tila- sekä yritysvierailuna 12.8, 31.8. ja 16.9. klo 13 alkaen. )
 
klo 15.30         Tilaisuus päättyy
 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu tästä linkistä viimeistään 31.5.2021. Saat Teams-linkin sähköpostiisi ennen tilaisuutta.

Lisätiedot: Kirsi Mutka-Paintola

Tapahtuman ajankohta: 03.06.2021 13:00 – 15:30
Lähiosoite: WEBINAARI
Postinumero ja -toimipaikka: Etelä-Savon alueen toimijoille
Hinta: maksuton

Järjestäjä

ProAgria Etelä-Savo

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja