Soutajia palkitaan ensimmäistä kertaa sulkavalaisella designilla

Aapiste, Tuakon Takomo ja Sulkavan Suursoudut sopivat yhteistyöstä.

 

Sulkavan soudutTekstiilisuunnittelija Riikka Kaartilanmäki ja seppämestari Jarkko Kaartilanmäki ovat solmineet yhteistyösopimuksen Sulkavan Suursoutujen kanssa. Sopimuksen mukaan Sulkavan Suursoudut jakaa vuonna 2014 ensimmäistä kertaa soutupalkintoina Riikan ja Jarkon suunnittelemia ja tekemiä aiheeseen liittyviä design-tuotteita. Suunnitteilla olevat uudet tuotteet tulevat jatkossa myös yleiseen myyntiin, mm. 10.-13.7.2014 järjestettävissä 47. Suursouduissa.

Aapiste on Riikka Kaartilanmäen luoma tuotemerkki ja Tuakon Takomo Jarkko Kaartilanmäen kymmenen vuotta sitten perustama sepän paja. Pariskunnan työtilat, myymälä ja koti sijaitsevat satavuotiaan kansakoulun miljöössä Sulkavalla.

Sulkava ja sulkavalaisuus ovat suuressa roolissa myös Riikan ja Jarkon muotoilutuotteissa. Riikan suunnittelemien pellavaisten tekstiili- ja sisustustuotteiden kuosien inspiraationa ovat lähiluonto, ajan kultaamat muistot ja arkiset ilmiöt. Jarkon suunnittelemissa ja takomissa metallisissa tuotteissa tulee vahvasti esille kansallisromantiikka ja Sulkavan upea vesistö. Seppämestarin käyttämä muotoilu perustuu pitkälti perinteiseen, suomalaiseen muotoiluun, joka näkyy käyttöesineiden, kuten naulakoiden, porttien ja erilaisten työkalujen käytettävyytenä.

 MuotokuvaAapiste Tuakontakomo 

Tekstiilisuunnittelija Riikka Kaartilanmäki ja seppämestari Jarkko Kaartilanmäki

 

Aapiste

 

Tuakon Takomo

”Sulkava ja sulkavalaisuus kuvastavat tapahtuman luonnetta erittäin vahvasti, ja siksipä onkin luonnollista tuoda ainutlaatuinen paikallinen muotoiluosaaminen osaksi tätä tapahtumaa. Palkitsemalla ympäri Suomea tulevia soutajia Riikka ja Jarkko Kaartilanmäen suunnittelemilla ja valmistamilla tuotteilla, edistämme Sulkavan tunnettuutta koko maassa”, sanoo Erkki Kauppinen, Suursoutujen piäsoutaja.

”Suunnittelemamme soutupalkinnot on mietitty käytännöllisyyden näkökannalta. Palkinnosta on hyötyä käyttäjälleen soutukisojen jälkeen eikä palkinto jää pölyyntymään palkintokaappiin”, kertoo Riikka. ”Palkintotuotteet ovat puhtaasti kotimaisia, ajattomia ja ympäristöystävällisiä tuotteita ja ne kestävät kovaakin käyttöä”, lisää Jarkko.

Tuakon Takomon ja Aapisteen tuotepalkinnot jaetaan seuraavissa soutusarjoissa:

Yksinsoutu yli 40 v. miehet ja naiset
Vuorosoutu yli 40 v. miehet, naiset ja sekasarja
Parisoutu yli 40 v. miehet, naiset ja sekasarja

Lisäksi Sulkavan soudutkyseisillä tuotepalkinnoilla palkitaan pelkästään naisista koostuvan nopeimman kirkkovenejoukkueen jäsenet perjantain yösoudussa, lauantain aamusoudussa ja lauantain yösoudussa.

Lisätietoja:
Piäsoutaja Erkki Kauppinen 044 5755720, Riikka Kaartilanmäki 040 7648235, Jarkko Kaartilanmäki 0400 918200

Rajupusu Leader on ollut tukemassa Sulkavan soutuja sekä alueen yrityksiä.