Rajupusu Leader ry:ssä uusiutui hallitus ja rahaakin olisi vielä jaettavissa

Rajupusu Leader ry:n hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin tiistaina 21.1.2014 yhdistyksen toimitiloissa Juvalla osoitteessa Juvantie 2.

 

RajupusuJärjestäytymiskokouksessa valittiin yhdistyksen puheenjohtajat ja hallituksen työjaosto. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Antti Kinnunen Juvalta ja uutena varapuheenjohtajana aloittaa Harri Tillman Rantasalmelta. Hallituksen esityksiä ja yhdistyksen arkisia asioita valmistelevaan työjaostoon valittiin edellä mainittujen puheenjohtajien lisäksi Riikka-Mari Damski Joroisista ja Mervi Tiainen Sulkavalta.

Yhdistyksen hallitus 2014 on seuraava: Nissinen Eetu (Sulkava), Mikkonen Heikki (Sulkava), Tiainen Mervi (Sulkava), Tillman Harri (Rantasalmi), Korhonen Ari (Rantasalmi), Minkkinen Riitta (Rantasalmi), Kinnunen Antti (Juva), Turakainen Pertti (Juva), Piispa-Hakala Satu (Juva), Änkiläinen Petri (Joroinen), Intke Juha (Joroinen) ja Damski Riikka-Mari (Joroinen).

Euroopan Unionin ohjelmakauden vaihtuminen vuodenvaihteessa aiheutti jonkin verran muutoksia julkiseen yritysrahoitukseen. Kaikki ei kuitenkaan pysähdy, vaan yritysrahoitusta on edelleen mahdollista hakea ja saada, niin Etelä-Savon ELY-keskuksesta, kuin Rajupusu Leader ry:stäkin. Joidenkin rahoitustukien haussa ei katkoksia tule lainkaan.

RajupusuRajupusu Leader ry:n yritysrahoitusta voi hakea 30.4.2014 mennessä. Rahoitettavien toimenpiteiden tulee olla tehtyinä 31.12.2014 mennessä. Ensisijaisia rahoitettavia toimenpiteitä ovat siten selkeät kone- ja laiteinvestoinnit tai napakat yrityskohtaiset kehittämishankkeet.

Etelä-Savon ELY-keskuksen kautta myönnettävät yritysten investointi- ja kehittämissavustukset sekä toimintaympäristön kehittämistuet ovat haettavissa nykyisten säädösten mukaan aina 30.6.2014 saakka. Myös tulevaan ohjelmakauteen kohdistuvia hakemuksia voidaan jo ELY-keskuksen osoittaa.

Joissakin ELY-keskuksen myöntämissä rahoitustuissa kuten Maaseudun kehittämisohjelman nojalla myönnettävissä tuissa hakuaika päättyy 30.4.2014 ja rahoitusta on niukasti käytössä. Kysymällä Suoraan ELY-keskuksessa kuitenkin parhaiten selviää onko yrityksesi ideaan mahdollista saada tukea.

Mikäli yrityksessä on suunnitteilla ja akuuttia investointi- tai kehittämistarvetta, kannattaa toimia ripeästi ja olla yhteydessä kunnan yritysasiamieheen, ELY-keskuksen, Rajupusu Leader ry:n tai Finvera Oyj:n. Uusi ohjelmakausi käynnistyy joka tapauksessa viimeistään kuluvan vuoden lopulla ja aika hankkeiden suunnittelussa kuluu nopeasti.

Logo RajupusuRajupusu Leader ry:n kotisivut:
http://www.rajupusuleader.fi/

Lisätietoja ja yhteystiedot:
Rajupusu Leader ry:n toiminnanjohtaja Ilpo Lehtinen, 040 7157189, ilpo.lehtinen@rajupusuleader.fi
Ohjelmatiedottaja Toni Degerlund, 0440 155 992, toni.degerlund@maaseutukuriiri.fi