Maaseudun mahtavin kauppa-auto tuo terveiset Etelä-Savoon

Maaseudun mahtavin Kauppa-auto seikkailee touko-elokuussa ympäri kesä-Suomen ja tuo taajamiinkin terveiset nykyajan maaseudulta. Kiertue käynnistyi tiistaina 20. toukokuuta Vieremältä. Kauppa-autoon voi tulla tutustumaan, mitä EU:n maaseuturahoituksella on saatu aikaan eri puolilla Suomea.

 

Kauppa-auto
Maaseudun mahtavin Kauppa-auto pysähtyy tulevana lauantaina 24.5. kello 9.00–14.00 Savonlinnassa Yhdistystori ja Arjen turvaa –tapahtumassa Savonlinnan torilla. Heinäkuussa kauppa-auto nähdään uudelleen Etelä-Savossa kun auto kurvaa 19.7. Puumalaan Saaristopäiville, 22.7. Hirvensalmelle Päivä maalla –tapahtumaan ja 29.7. uudestaan Savonlinnan Pyhä Olavin päiville. Maaseudun mahtavin Kauppa-auto tarjoaa avun tiedonjanoon sekä murua rinnan alle. Kiertue kertoo nykyaikaisesta suomalaisesta maaseudusta ja sen eteen tehdystä työstä. Kauppa-auto tarjoaa tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista. Autossa on mahdollista tutustua myös asiointipalvelu Hyrrään, jonka kautta vuodesta 2015 alkaen voi hakea maaseudun hanke-, yritys- ja rakennetukia. Lisäksi Kauppa-autosta voi ostaa mukaan mitä mahtavimpia lähiruokatuotteita.

Kauppa-autokiertueen aikataulu ja pysäkkilistaus löytyvät Maaseutu.fi-sivustolta
http://www.maaseutu.fi/attachments/kauppa-auto/9NKpwrKIv/Kauppa-auton_pysakit__2014.pdf

Maaseudun mahtavimman Kauppa-auton matkaan pääsee myös Facebookissa: Maaseudun mahtavin kauppa-auto & Varjakki (virtuaalinen kauppa-auto mahtaville maaseututuotteille).

Kauppa-autokiertueen strategiset mitat ovat seuraavanlaiset

  • Neljän kumipyörän päällä kulkee 12 hyllymetrillistä tietoa ja lähiruokatuotteita
  • 48 tapahtumaa ja 58 päivää
  • 33 toimijaa
  • Noin 12 000 kilometriä

Lisätietoja:
Maaseutuverkostoyksikön johtaja Päivi Kujala, p. 040 548 9227, paivi.kujala@mavi.fi
Ohjelmatiedottaja Toni Degerlund, 0440 155 992, toni.degerlund@maaseutukuriiri.fi