Maaseutuparlamentin kautta lasten ja nuorten ääni kuuluviin

Maaseudun kehittäjien eri toimijoiden ja organisaatioiden keskustelussa on noussut esille halu kuulla, mitä lapset ja nuoret toivovat maaseudun kehittämiseltä. Tämä kuuleminen halutaan viedä mahdollisimman lähelle lapsia ja nuoria sekä tarjota samalla mielekäs tapa tutustua monipuolisen maaseudun mahdollisuuksiin. Näiden ideoiden ja ajatusten kuulemiseksi ajateltiin kehitellä lasten maaseutuparlamenttia.

 

Piirustus Maiju Taskinen 4 lk Koikkalan kouluMaaseutuparlamentti starttaa virallisesti käyntiin tulevana lauantaina 23.8. kun ensimmäinen roadshow järjestetään Rantasalmella Parkumäen koululla. Eri puolilla Etelä-Savoa järjestään ns. roadshow alueen koulun kanssa. Jokaisen kylillä järjestettävän teemapäivän sisältö suunnitellaan kyläkohtaisesti kylän yhteistyökumppaneiden sekä koulun kanssa. Koululaiset kiertävät teemapäivän aikana eri rasteilla learning cafe tyyppisesti. Maaseutuseikkailuissa nousseista ideoista toteutetaan jokin konkreettisesti yhteistyössä kylän toimijoiden ja nuorten kanssa. Jokaisesta koulusta on myös tarkoitus valita omat edustajat varsinaiseen Maaseutuparlamenttiin ja päätöstapahtumaan. Aikataulut ja mukana olevat koulut löytyvät Maaseutukuriirin kotisivuilta (http://www.maaseutukuriiri.fi/maaseutuparlamentti).

Maaseutuparlamentin tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus vaikuttaa maaseudun kehittämiseen sekä herättää luottamus aikuisiin päätöksen tekijöihin. Konkreettisena tavoitteena on synnyttää lasten ja nuorten ideoiden pohjalta oikeita hankkeita, joihin alueen aktiiviset toimijat voisivat hakea rahoitusta Maaseuturahaston kautta.

Maaseutuparlamentti huipentuu marraskuussa 20.11. Anttolanhovissa Mikkelissä käytävään lopputapahtumaan. Täällä kaikkien koulujen eri ehdotukset käydään läpi ja kaikista kouluista oppilaat ovat valinneet omat edustajansa itse parlamenttiin. Paikalle on tarkoitus kutsua myös kaikki Etelä-Savon keskeiset vaikuttajat ja kansanedustajat.

Kaikki tärkeimmät aikataulut ynnä muut ajankohtaiset asiat Maaseutuparlamentista löytyvät Maaseutukuriin kotisivuilta.

Lisätietoja ja yhteystiedot:
Ohjelmatiedottaja/Maaseutukuriiri Toni Degerlund, 0440 155 992, toni.degerlund@maaseutukuriiri.fi

Logot