Maaseutu.fi-sivusto uudistuu

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman verkkosivusto Maaseutu.fi uudistuu. Uusi sivusto on valmiina vastaamaan ohjelmakauden 2014–2020 tarpeisiin ja haasteisiin, mutta tuo esille myös aikaisempien maaseutuohjelmien työn. Maaseutu.fi:ssä esitellään näkyvästi ohjelman myötävaikutuksella syntyneitä tuloksia, hyviä käytäntöjä ja oivalluksia.

 

Maaseutuverkoston tiedote 5.9.2014

Sivustoa on uudistettu visuaalisesti ja kevennetty rakenteeltaan. Mukaan on lisätty uusia toiminnallisuuksia ja reilusti vuorovaikutuksen mahdollisuuksia. Sivuston sisäistä hakutoimintoa on parannettu. Nyt sivustoa on helppo selailla myös mobiililaitteella.

Maaseutu.fi etusivu

Sivuston sisällön tuottamiseen voi jatkossa osallistua koko maaseutuverkosto. Käyttäjät voivat ehdottaa uutista, joka olisi hyvä saada valtakunnalliseen tietoisuuteen Maaseutu.fi:ssä. Mielipiteitä ja kehittämisajatusten helmiä saa tuoda esiin keskustelupalsta Maaseutufoorumilla, jossa voi etsiä itselleen myös yhteistyökumppaneita tai toteuttajia omille ideoille. Sivuston sisältöä voi jakaa sosiaalisessa mediassa.

Sivut elävät maaseutuelämää parhaimmillaan silloin, kun sisältöä tehdään yhdessä, eri puolilta Suomea ja eri näkökulmista. Esittelemällä oman hankkeen saadaan sivuille piirtymään hankemaailman värikäs kirjo ja maaseudun kehittäjät saavat yleiskuvaa siitä mitä muualla päin tehdään. Sivustolla julkaistaan myös maaseudun kehittäjien vieraskynäartikkeleja, jätäthän oman kynänjälkesi.

Edelleen on mahdollista ilmoittaa tapahtumia yhteiseen tapahtumakalenteriin, josta on muodostunut keskeinen väylä tuoda alan tapahtumia eetteriin. Julkaisuajankohtana syksyyn pukeutuneelle Maaseutu.fi-sivustolle voi lähettää omia kuukauden kuvaehdotuksia. Sivustolta löytyvät entiseen tapaan ohjelma-asiakirja, vuosikertomukset ja arvioinnit sekä ohjelman esitteet ja muut viestintämateriaalit, kuten kuvapankki. Ohjelmakausien taitteessa tietoja löytyy niin päättyneeltä kuin uudelta kaudelta. Ajantasaiset tukiehdot on linkitetty Maaseutu.fi:hin Maaseutuviraston sivuilta.

Maaseutu fi oranssiKäsillä oleva uudistus koskee suomen- ja ruotsinkielisiä sivustoja, kansainväliselle yleisölle suunnattu Rural.fi kokee uudistuksen myöhemmin ensi vuonna. Vanha sivusto on auki vuoden 2014 loppuun saakka osoitteessa vanha.maaseutu.fi / gamla.landsbygd.fi. Mikäli kaipaat tietoa, jota ei ole tuotu uudelle sivustolle, säilöthän sen itsellesi talteen vanhalta sivustolta.

Tutustu uudistuneeseen sivustoon 9.9. ja tuo omat terveisesi maaseudun kehittäjille!

Lisätiedot:
Maaseutu.fi-sivuston päätoimittaja, verkostokoordinaattori Hanna Lilja,
maaseutuverkostoyksikkö, p. 040 556 6281, hanna.lilja@mavi.fi ja palaute@maaseutu.fi.