Yritys-Suomi palveluilla apua yrittäjän arkeen

Yritys-Suomi on julkisten yrityspalveluorganisaatioiden yhdessä muodostama palvelu yrityksille ja yrittämisestä kiinnostuneille. Yritys-Suomi palvelee verkossa, puhelimitse sekä henkilökohtaisesti verkoston palvelupisteissä kautta maan. Palvelua koordinoi työ- ja elinkeinoministeriö.
YS tunnus cmyk FI

Yritys-Suomen verkkopalvelu kokoaa yrityksen tarvitsemat palvelut yhteen osoitteeseen. Yrityssuomi.fi on käyttäjälle maksuton neuvonta- ja asiointipalvelu, joka tarjoaa tietoa ja palveluja yritystoiminnan käynnistämiseen, kasvattamiseen ja kehittämiseen. Verkkopalvelu sisältää tiedot lakisääteisistä ja julkisista yrityspalveluista sekä lisäksi tietoa osittain tai kokonaan yksityisesti rahoitetuista yrityspalveluista.

Puhelinpalvelusta asiakkaat saavat yleistä yritysneuvontaa ja tietoa. Tarpeen vaatiessa asiakas ohjataan oikeaan julkiseen yrityspalveluun tai henkilökohtaiseen palveluun.

Seudulliset yrityspalvelut ovat keskeinen osa Yritys-Suomen valtakunnallista henkilökohtaisen yrityspalvelun verkostoa, joka palvelee asiakkaitaan laaja-alaisen neuvonnan, yritystoiminnan perustamisen ja aloittamisen sekä yrityksen liiketoiminnan kehittämisen kysymyksissä.

Oma Yritys-Suomi on käyttäjän profiilitietojen mukaan rakentuva, korotetun tietoturvan verkkopalvelu

Yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville on tarjolla uusi työkalu, Oma Yritys-Suomi -palvelu, joka on henkilökohtainen sähköinen työpöytä. Palvelu kokoaa yhteen uudella tavalla yrityksen perustamiseen ja toimintaan liittyvät tieto- ja asiointipalvelut ja yhteystiedot, sekä erilaisia yrittämisen työkaluja. Oma Yritys-Suomi sähköiseen työtilaan kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella. Asiakkaan on mahdollista räätälöidä palvelu omia tarpeitaan vastaavaksi niin paikkakuntakohtaisten kuin valtakunnallistenkin tietojen ja palvelujen mukaan. Palvelun kehittämistä on tehty eripuolella suomea olevien eri alojen yrittäjien kanssa.

Seututoimijoiden verkosto on voimavara yritykselle.

Eräs Mikkelin seudulla toimiva yrittäjä kertoo saaneensa seudun yrityskehittäjän kautta paljon apuja yrityksen myyntiaikeisiin. ”Arvokkain asia palvelussa on ollut hyvien yhteyksien saaminen myyntiaikeissa. Voin hyvin suositella palvelua myös muille yrityksille, koska itse olen saanut arvokasta tietoa ja vinkkejä.”

Myös Punkaharjulainen majoitusyrittäjä Maria Utti kertoo käyttäneensä Yritys-Suomen sähköisiä palveluja sekä henkilökohtaista neuvontaa. ”Olen vieraillut useaan otteeseen Yritys-Suomen nettisivuilla ja etsinyt tietoa liittyen yrityksen perustamiseen sekä ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen. Palvelu on ollut hyödyllistä. Etenkin aluksi moni asia voi mennä sekaisin ja silloin on hyvä, että on sähköinen kanava, joka kokoaa paljon tietoa jäsennellysti yhdelle aukeamalle. Henkilökohtainen neuvonta auttoi ennen toiminimen perustamista kartoittamaan lupiin liittyvää tietoa ja antoi varmuutta, että asiat hoituvat ns. oikeassa järjestyksessä.”

Marialle tutuksi on tullut muun muassa seudun Uusyrityskeskuksen ja ProAgrian yritysneuvojien palvelut. Seudullisissa verkostoissa toimii kattava ja asiantunteva palvelu. Palvelua on saatavissa niin maaseudulla kuin kaupungissa toimiville sekä pienille että suurille yrityksille. Myös Maria suosittelee Yritys-Suomi verkoston ja palvelun käyttöä muillekin yrittäjille. ”Yritys Suomi on hyvä kanava, jota kautta saa koordinoidusti tietoa. Yritys Suomen tiedon perusteella voi etsiä helposti lisätietoa liittyen asiaan kuin asiaan. Alussa oli hyvä, että oli myös maksutonta tietoa ja neuvoa saatavilla. Sähköinen kanava on erityisen hyvä, sillä tietoa voi etsiä milloin vain.”

YS tunnus rgb FIwww.yrityssuomi.fi
Seutusivut ja -toimijat löytyvät etusivun kautta hakemalla oman paikkakuntasi.
oma.yrityssuomi.fi on profiilitietojen mukaan rakentuva sähköinen työtila.


Lisätiedot:
Miset Oy – Kirsi Blomberg, 044 794 5318, kirsi.blomberg@miset.fi