Katse Etelä-Savon maaseutuyritysten tulevaisuuteen

Eteläsavolainen maaseutuyritys – millainen se on tänään, millaiseksi se arvioi toimintansa vuonna 2020 ja millaista apua yritys tarvitsee toimintansa kehittämiseen?


Ruralia-instituutti / Etelä-Savon ELY-keskus
TIEDOTE 19.1.2015


ELINKEINO MAANVILJELIJÄKysymme tätä eteläsavolaisilta alle kymmenen henkilöä työllistäviltä mikro- ja alle 50 työllistäviltä pienyrityksiltä helmikuussa. Vastauksia lupaamme huhti-toukokuussa 2015.

Tavoitteena on kartoittaa Etelä-Savon maaseutuyritysten uudistumishakuisuutta sekä kasvun eväitä ja esteitä. Olemme kiinnostuneita myös siitä, kuinka yrittäjät ajattelevat toimintaympäristönsä muuttuvan seuraavan viiden vuoden aikana ja onko yrittäjillä suunnitelmissaan laajennuksia, supistuksia tai omistajanvaihdoksia.

Kyselytutkimuksen toteutus on ajankohtainen, sillä EU-rakennerahastot ovat jo avautuneet ja maaseutuohjelmasta yrityksille myönnettävä rahoitus käynnistyy myöhemmin keväällä. Kysely antaa tietoa yritysten tarpeista muuttuvassa toimintaympäristössä. Kyselyn tuloksia käytetään Etelä-Savon maaseudun kehittämissuunnitelman tarkentamiseen ja resurssien kohdentamiseen.

Kyselyyn valitaan 2 500 Etelä-Savon maaseudulla toimivaa yritystä ja heitä lähestytään sekä sähköpostitse että kirjeellä. Maaseuduksi on tällöin luettu Mikkelin ja Savonlinnan keskustoja lukuun ottamatta koko Etelä-Savo. Vastaaminen tapahtuu netin kautta, jota siivitetään pienten vastaajapalkintojen arvonnalla.
Yrityskyselyn toteuttaa Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja sen toimeksiantaja on Etelä-Savon ELY-keskus. Kysely rahoitetaan Maaseudun kehittämisohjelman teknisestä tuesta.

Linkki:
Selvitys Etelä-Savon maaseutuyritysten kehitysnäkymistä

Lisätietoja:
Tohtorikoulutettava Niina Kuuva, Ruralia-instituutti, 050 448 8617, niina.kuuva@helsinki.fi
Asiantuntija Jukka Kotro, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 029 502 4057, jukka.kotro@ely-keskus.fi

Ruralia logo


ELYn logo (kopio)