Uusi maaseutuverkostoa kokoava yksikkö vauhdissa

Uusi maaseutuverkostoa kokoava yksikkö aloitti toimintansa tammikuun alussa. Yksikköä luotsaa Teemu Hauhia, joka uurasti edellisellä kaudella verkostovalmentajana. Ympärilleen Teemu halusi koota joukkueen, joka on sopiva yhdistelmä kokemusta ja uusia näkemyksiä.


maaseutu.fi 16.2.2015

- Nyt meillä on koossa paras mahdollinen tiimi, vähän kuin jääkiekkojoukkueen ykköskenttä, Teemu toteaa.

MAPA Yksikkokuva 012015Edellisestä Maaseutuverkostoyksiköstä tuttuja nimiä ovat Hanna Lilja, Juha-Matti Markkola ja Lauri Hyttinen. Juha-Matti on ainoa, jonka tehtäväkenttä säilyi suunnilleen samana kuin ennen. Juha-Matti toimii edelleen Leader-asioiden parissa, lisäksi hänen työlistallaan ovat maaseutuyrittäjyys, kansainvälinen yhteistyö ja innovaatioverkostot sekä koordinaatio- ja valtakunnalliset hankkeet.

Hanna Lilja toimii taloussuunnittelijana ja vastaa maaseutuverkostopalveluiden talous- ja hankinta-asioista. Verkostoasiantuntija Lauri Hyttisen työsarkaan kuuluvat uudella ohjelmakaudella alueverkostot, Itämeri-yhteistyö, Ahvenanmaa, maaseudun palvelut, kylien kehittäminen ja hanketoiminta. Joel Karlsson ahkeroi innovaatioverkostoiden, tutkimusyhteistyön, Neuvo 2020 -järjestelmän sekä ympäristö- ja maa- ja metsätalousasioiden parissa.

Viestintähanskat on pukenut käsiinsä verkostotiedottajana aloittanut Sinikka Torssonen. Viestintäkoordinaattori Pirjo Onikki hoitaa verkkopalveluita (Maaseutu.fi, Landbygds.fi ja Rural.fi) ja muita sähköisiä kanavia sekä alueellisen viestintäverkoston aktivoimista.

Maaseutuverkostopalveluille on avattu uusi, yleinen sähköpostiosoite. Kerro kysymyksesi, toiveesi, ajatuksesi ja mietteesi osoitteeseen info@maaseutu.fi. Voit toki ottaa yhteyden myös suoraan asiantuntijoihin.

Maaseutuverkoston tavoitteena kaudella 2014-2020 on:

  • Lisätä sidosryhmien osallistumista maaseudun kehittämiseen
  • Parantaa maaseudun kehittämisohjelmien toimeenpanon laatua
  • Välittää tietoa maaseudun kehittämisen mahdollisuuksista mahdollisille tuensaajille
  • Välittää tietoa ohjelman toteutuksesta ja tuloksista toimijoiden kesken sekä suurelle yleisölle EU:n puitteissa
  • Lisätä innovaatioita maaseudun elinkeinoissa, maataloudessa, elintarviketuotannossa, metsätaloudessa ja maaseudun palveluissa, minkä seurauksena elinkeinotoimintaa uudistuu.


Maaseutuverkoston ydintehtävät ovat:

  • Viestintä
  • Koulutus
  • Hyvien käytäntöjen kerääminen ja levittäminen
  • Kansainvälistymisen edistäminen

Maaseutuverkostoyksikkö koordinoi ja sitouttaa valtakunnallista maaseutuverkostoa, ja vastaa maaseutuverkostolle asetettujen tehtävien toteutumisesta.


Maaseutuverkoston toimintasuunnitelmaluonnos 2014-2020

Vaikuta Maaseutuverkoston toimintasuunnitelmaan vuosina 2015 ja 2016

Maaseutu2020 oranssiYhteystiedot:
Maaseutuverkostopalvelut

Postiosoite:
Maaseutuverkostopalvelut
PL 405, 60101 SEINÄJOKI

Käyntiosoite:
Alvar Aallon katu 5, Seinäjoki

Sähköpostiosoite:

info@maaseutu.fi

Henkilöstön sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@maaseutu.fi
etunimi.sukunimi@mavi.fi

Henkilöstö