Maaseudun yritys- ja hanketukien haut ovat avautumassa

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020 rahoitettavien yritys- ja hanketukien haut avautuvat vaiheittain seuraavien kuukausien aikana.

 

Maaseutuviraston tiedote 7.4.2015

Yrittajyys-osuuskunta-yrttiaikaSuurin osa hauista alkaa huhti–toukokuussa, jolloin haettavaksi tulevat maaseudun yritystuet, osa yleishyödyllisistä investointi- ja kehittämishankkeista, valtakunnalliset koordinaatiohankkeet sekä maaseudun innovaatioryhmien (EIP) hankkeet. Elinkeinojen kehittämishankkeiden haun arvioidaan alkavan kesäkuussa.

Maaseutuvirasto tiedottaa tarkemmista hakujen alkamispäivämääristä, kun aikataulu on varmistunut.

Yritys- ja hanketukia voi tästä vuodesta lähtien ensimmäistä kertaa hakea sähköisesti Hyrrä-palvelussa. Hyrrä-palvelussa on helppo tehdä hakemus, seurata asian käsittelyä ja selata omia hakemustietoja. Lisätietoa Hyrrästä saa osoitteesta www.mavi.fi/hyrra. Tällä hetkellä Hyrrässä ovat jo käynnissä nuoren viljelijän aloitustuen ja neuvontakorvauksen haku.

Yritys- ja hanketukien hakuun voi jo valmistautua hakemalla kirjautumiseen tarvittavan Katso-tunnisteen osoitteesta yritys.tunnistus.fi. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset ja Leader-ryhmät neuvovat tukien hakemisessa ja Hyrrä-järjestelmän käytössä.

Hyödyllisiä linkkejä
www.maaseutu.fi
www.mavi.fi/yritystuet
www.mavi.fi/hanketuet
www.mavi.fi/hyrra
Maaseudun innovaatioryhmät
Maaseutuviraston tiedote 7.4.2015
Monipuolisempaa ja vahvempaa yrittäjyyttä maaseudun yritystuilla

Pieniä suuria tekoja kotiseudun kehittämiseksi
Uusia rahoitusmahdollisuuksia kehittämiseen ja yhteistyöhön

Lisätiedot:

Maaseutuverkostopalvelut, verkostotiedottaja Sinikka Torssonen, 040 550 5085, sinikka.torssonen@maaseutu.fi