Saimi Hoyer hotelliyrittäjäksi Etelä-Savoon

Uudistettu Punkaharjun Valtionhotelli avaa kesällä 2016.

HotelliPunkaharju6
Punkaharjun Valtionhotelli on Suomen vanhimpia majoitusliikkeitä ja kukoistuskautenaan se oli Suomen suosituimpia matkailukohteita. Viime vuosien aikana Valtionhotelli on toiminut kesähotellina ja -ravintolana.

Tammikuussa 2016 Kiinteistöosakeyhtiö Punkaharjun Valtionhotelli siirtyy uuteen omistukseen työeläkeyhtiö Elon myydessä kokonaisuuden Saimi ja Thomas Hoyerin sekä Janne Leinosen perustamalle Punkaharjun Luontomatkailu Oy:lle.

Kauppaan sisältyy intendentti E.B. Lohrmannin suunnittelema 1845 rakennettu hotellin päärakennus, vuonna 1898 valmistunut Sebastian Gripenbergin suunnittelema Keisarinnan huvila, pihapiirin 1896 valmistunut asuin- ja talousrakennus ja viinikellari, 1910 valmistunut hirsinen rantasauna sekä 15 kpl rannan välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa metsämajaa.

HotelliPunkaharju1Talven ja kevään aikana rakennukset sekä pihapiiri kunnostetaan. Majoitus- ja ravintolatoiminta käynnistyy kesäkuussa 2016 Hotelli Punkaharju -nimellä.
– Saimaan ja Punkaharjun seutu on yksi Suomen vaikuttavimpia matkailukohteita. Tulemme tarjoamaan niin koti- kuin ulkomaisille matkailijoille ikimuistoisia elämyksiä ainutlaatuisessa ympäristössä. Me luotamme vahvasti luonnon vetovoimaan, Saimi Hoyer kertoo.

Kesällä 2016 Hotelli Punkaharjussa on käytössä yli 30 majoitushuonetta. Kahdessa ravintolassa ja baarissa on noin 110 ravintolapaikkaa. Vierailijoiden ja majoittujien käytössä ovat lisäksi kunnostettu rantasauna, vierasvenelaiturit, tenniskenttä, uimaranta ja paikallistuotteita myyvä puoti. Lisäksi Hotelli Punkaharju tarjoaa yhteistyössä Vip Cruise Oy:n ja Savonlinnan kaupungin kanssa höyrylaivaelämyksiä risteilyjen ja historialliseen tyyliin toteutettujen höyrylaivayöpymisten muodossa.
– Matkailijoilla on jo tulevana kesänä valinnanvaraa yli 150 vuotta vanhan päärakennuksen, tunnelmallisten metsämajojen sekä yli 100 vuotta vanhan höyrylaivan välillä – ja kaikki tämä upealla niemellä aivan Pihlajaveden ja Puruveden rajalla, keskellä Punkaharjun luonnonsuojelualuetta, Janne Leinonen kuvailee.

HotelliPunkaharju7Hotelli sijaitsee noin 25 km Savonlinnan keskustasta, ja kaupunki uskoo vahvasti hankkeeseen.
– Näen Hotelli Punkaharjun monipuolisen palvelutarjonnan arvokkaana lisänä alueen matkailulle. Savonlinnassa on menossa erittäin myönteinen kehitysvaihe matkailun investoinneissa ja matkailijamäärissä, ja seutu kuuluu matkailun vetovoimatutkimuksissa viiden vetovoimaisimman alueen joukkoon. Punkaharjun upea ja kaunis harjualue muodostaa hyvin kehittyvän kärkialueen matkailun kasvulle, kaupunginjohtaja Janne Laine toteaa.

Kannattavan toiminnan mahdollistamiseksi uudet omistajat tarjoavat kausittain vaihtuvia makuelämyksiä, yritys- ja kokouspalveluita sekä luontoon ja hyvinvointiin liittyviä kursseja ja tapahtumia.
– Upeiden historiallisten puitteiden lisäksi panostamme voimakkaasti ruokaelämyksiin, joissa keskitymme metsän ja järven tarjoamiin raaka-aineisiin. Kauempaa tulevien asiakkaiden lisäksi toivommekin, että myös paikalliset löytävät meidät, niin yksityis- kuin yritystilaisuuksia varten. Sieni- ja syksyihmisenä uskon myös syyskauteen. Syksyinen Saimaa ja Punkaharjun kansallismaisema ovat lumoavia, puhumattakaan talvesta, Hoyer kertoo.

Suurimmat Itä-Suomen kaupungit Joensuu, Imatra ja Lappeenranta sijaitsevat kaikki päivämatkaetäisyydellä Hotelli Punkaharjusta. Pääkaupunkiseudulta on junayhteys viisi kertaa päivässä Luston asemalle, joka sijaitsee 400 metrin päässä hotellilta.

Hotelli ravintoloineen tulee työllistämään vakituisesti noin 10 henkeä ja kesäkaudella huomattavan määrän kausityöntekijöitä. Rakennusvaiheen aikana välillisesti ja välittömästi työllistetään noin 25 henkeä. Paikallisuus korostuu kaikessa toiminnassa ja esimerkiksi ravintola tulee hankkimaan raaka-aineensa pääosin paikallisilta tiloilta, kalastajilta sekä sienestäjiltä ja marjastajilta.
– Uskomme, että Hotelli Punkaharju tuo alueelle uusia asiakkaita ja tulee lisäämään matkailijoiden viihtymistä Savonlinnan seudulla. Tästä hyötyy koko paikallinen matkailusektori, Thomas Hoyer päättää.

LISÄTIETOJA
Toimitusjohtaja Janne Leinonen
Puh: +358 50 368 2287
janne@hotellipunkaharju.fi

Hotellinjohtaja Saimi Hoyer
saimi@hotellipunkaharju.fi

www.hotellipunkaharju.fi

Kuvat: Olga Poppius