Liikunnallinen aamupäivä Hirvensalmella

ESLi:n #liikkuvamaaseutu –hankkeen vetäjä Juho Liukkonen kävi Hirvensalmella viettämässä liikunnallista aamupäivää paikallisten päivähoitolasten ja eläkeläisten kanssa.

 
                                     Iida,Veikko,Otto

                                       Iidalla, Veikolla ja Otolla oli hauskaa tandemsuksilla


Paikalle urheilukentälle oli saapunut Hirvensalmen perhepäivähoitajat, Lahnaniemen ryhmis ja Vuoropäiväkoti Omppu lapsineen sekä Eläkeliiton Hirvensalmen yhdistyksen eläkeläisiä.

Lapset ja eläkeläiset pääsivät yhdessä kokeilemaan erilaisia ratoja ja välineitä, viettämään aikaa keskenään sekä nauttimaan kirpakasta syyssäästä. Leikin ja välineiden varjolla liikkuminen tulee kuin itsestään, olo kohenee ja mieli piristyy.

Hirvensalmella

Lasten ja vanhusten yhdistämisestä on ollut paljon puhetta mediassa ja eilen Hirvensalmella se koettiin myös käytännössä. Lasten aito ilo ja riemu tarttuivat myös vanhempiin ja kynnys lähteä mukaan radalle ja välineisiin pieneni.

Liikkeessä pysyminen on erittäin tärkeää, se auttaa jaksamaan arjen askareissa ja päivän rutiineissa paremmin. Liike voi olla myös pientä, pääasia on, että pysyy liikkeessä. Hirvensalmellakin välineisiin ja radalle sai kukin mennä juuri omalla tyylillään ja mieltymysten mukaan. Pääasia on että pysytään liikkeessä, innosti Juho Liukkonen.


Hirvensalmella