100% hyvää Saimaan seudulta.

D.O. Saimaa kertoo Saimaan alueella laadukkaasti ja vastuullisesti tuotetusta ruuasta. Saimaan alueen tuotteet ovat saamassa oman alkuperä- ja laatumerkin D.O. Saimaa. Merkin nimi tulee sanoista Designation of Origin Saimaa ja se kertoo raaka-aineen tai jalosteen olevan tuotettu Saimaan alueella.

              DOSaimaa Logo WEB 289270392

Oma alkuperä- ja laatumerkki
Merkkiä hallinnoi Etelä-Savon maakuntaliitto, joka lähti kehittämään ideaa maakunnan ruokamatkailutoimijoiden aloitteesta. Heidän ajatuksenaan oli  vahvistaa Saimaan alueen puhtaiden elintarvikkeiden ja ruokamatkailun profiilia, ja tähän tarpeeseen on nyt kehitetty D.O. Saimaa –laatumerkki.

Vastuullisuutta ja korkeaa gastronomiaa
Maakuntaliiton tukena hakemusten käsittelyssä toimii asiantuntijaraati, joka arvioi hakemukset ja tuotteet valittujen kriteerien valossa. Alueellisuuden lisäksi elintarvikkeilta ja tuotteilta edellytetään, että ne on tuotettu korkeiden gastronomisten ja kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Raati myös tarvittaessa sparraa hakijoita kehittämään omaa tuotantoaan, jotta he jatkossa olisivat oikeutettuja merkin käyttöön. Kaikille hakemuksen täyttäjille on luvassa vähintään palaute ja asiantuntijakommentit, mutta parhaimmistolle myös merkin käyttöoikeus ja yhteistä markkinointinäkyvyyttä. Merkin käyttöoikeus myönnetään kahdelle vuodelle ja se maksaa 200 euroa.

Kilkkaa ja tee hakemus tästä!

Lisätietoja:
Etelä-Savon maakuntaliitto
Kehittämispäällikkö Heli Gynther
Puh. 040 7737 285
heli.gynther@esavo.fi