Etelä-Savo näyttää suuntaa luomutuotannon edistämisessä

Luomuinstituutilla on hyvät yhteydet eteläsavolaisiin yrityksiin ja yritysten tuntemusta, joten Etelä-Savolla on hyvät edellytykset toimia luomun suunnannäyttäjänä. Näin totesi Luomuinstituutin johtajana vuoden alussa aloittanut Sari Iivonen vieraillessaan Etelä-Savon ELY-keskuksessa 26.1.2017.

      Sari Iivonen kuvannut Anu Raatikainen

    Luomuinstituutin johtaja Sari Iivonen

– Etelä-Savon ELY-keskus on Luomuinstituutin yhteistyökumppani ja eräs rahoittajista, totesi Iivonen. Toivon, että kumppanusten hyvä vuoropuhelu jatkuu edelleen.

Miten luomuinstituutti toimii seuraavalla nelivuotiskaudella?

Luomuinstituutilla on kolme isoa strategista tavoitetta: ensimmäisenä suomalaisen luomututkimuksen vahvistaminen valtakunnallisella tasolla, toisena yritysyhteistyön vahvistaminen ja kolmantena suomalaisen luomututkimuksen kansainvälistäminen, Iivonen kertoo.

Yritysyhteistyön Iivonen toivoo johtavan luomutuotteiden kaupan ja markkinoiden kasvuun niin viennin osalta kuin kotimaassakin.
– Tavoitteena on, että luomututkimusverkosto, joka koostuu Helsingin yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen luomututkijoista ja asiantuntijoista, pystyisi yhä paremmin tukemaan luomualan yrityksiä Suomessa liiketoiminnassa ja liiketoiminnan kehittämisessä monella eri tavalla, esimerkiksi tuottamalla tutkimustietoa ja asiantuntija-apua yritystoiminnan kehittämiseen. Iivosen mukaan luomu kasvaa vahvasti Suomessa. Tämä tarkoittaa, että myös yritystoiminnan on kasvettava ja uusia yrittäjiä täytyy tulla lisää.


  Iivosen vierailu 26012017 kuvannut Anu Raatikainen

Sari Iivosen kanssa kuulumisia vaihtoivat mm. elinkeinot, työvoima- ja osaaminen -vastuualueen johtaja Juha Pulliainen, asiantuntija Jukka Kotro sekä päällikkö Maija Puurunen. Mukana olivat myös kehityspäällikkö Ossi Tuuliainen sekä maaseutuasiantuntijat Kaija Siikavirta ja Marja Pulkkinen maaseutupalvelut -yksiköstä.


Lue koko juttu Etelä-Savon ELY-keskuksen uutisista