Infoiltamat Rajupusu Leaderin tapaan

Rajupusu Leader järjestää infoiltamia omalla alueellaan maalis-toukokuun aikana yhdessä kuntien ja muiden yhteistyökumppaneidensa kanssa. Infoiltamien tarkoituksena on kertoa maaseuturahaston mahdollisuuksista sekä tuoda Leader-toimintaa tutuksi ja olla läsnä.

 

     Rajupusu Infoiltamat Sulkavalla

                  Rajupusu Infoiltamat Sulkavalla, puhumassa Anne Vänttinen.


Iltamat on järjestetty kaksi kertaa maaliskuussa Joroisissa ja Sulkavalla. Tapahtumissa on ollut hyvin ihmisiä mukana kuuntelemassa ja tutustumassa. Iltamat ovat jo nyt poikineet useita hyviä aiheaihioita joita lähteä työstämään eteenpäin.

Mitä enemmän Rajupusu on näkyvillä, sen paremmin ihmiset uskaltavat ottaa yhteyttä tai tulla juttelemaan. Ihmisillä on helpompi lähteä jalostamaan ideoita eteenpäin, kun toiminta on tullut tutuksi tapahtumissa, kertoo Rajupusu Leaderin toiminnanjohtaja Anne Vänttinen.

Rahoitusasiat tuntuvat monesta yrittäjästä hankalalta ja raskailta. Myös hanketyö on monelle yrittäjälle vieras asia ja siihen ryhtyminen tuntuu kaiken muun yrittämisen lisäksi haastavalta. Asiat eivät ole kuitenkaan vaikeita kun niihin ryhtyy. Leaderin toimintaperiaate on toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta, joten apu on lähellä. Rajupusu lupaa olla tukena ja apuna koko matkan aina ideasta loppuraportteihin ja maksatuksiin saakka.

Rahoitusasioissa kannattaa olla liikkeillä mahdollisimman alussa. Monia rahoituksia ei voi hakea enää siinä vaiheessa kun hommat on jo aloitettu. Rahoituksia on erilaisia, joten Leader sekä ELY-keskus osaavat auttaa mistä rahastosta mitäkin rahoitusta kannattaa hakea ja kuka on oikea yhteyshenkilö. Näin vältytään turhalta työltä ja pettymyksiltä.

Rahoituksissa ja eri rahastoissa on paljon mahdollisuuksia aina yrityksen perustamisesta kansainvälistymiseen saakka. Moni onkin infoilloissa yllättynyt siitä, miten monipuolista Leader-toiminta on, kommentoi Rajupusu Leaderin hankeaktivaattori Kirsi Blomberg.


        Infoiltamat Sulkavalla, Kirsi Blomberg puhumassa

                Infoiltamat Sulkavalla, Kirsi Blomberg puhumassa


Seuraavat infoillat järjestetään 19.4. Rantasalmella ja 3.5. Juvalla.

Muina aikoina kannattaa olla yhteydessä suoraan Rajupusun toimistoon.


Lisätietoja                  www.rajupusuleader.fi
toiminnanjohtaja Anne Vänttinen 040 715 7189 anne.vanttinen@rajupusuleader.fi
hankeaktivaattori Kirsi Blomberg 044 732 0703 kirsi.blomberg@rajupusuleader.fi

Kala-asioissa            www.kalanvuoksi.fi
kalatalousaktivaattori Pekka Sahama 050 550 2100 pekka.sahama@rajupusuleader.fi


            Kalatalusaktivaattori Pekka Sahama
  Kalatalousaktivaattori Pekka Sahama kertomassa Kala-Leader asioista Sulkavalla.