Lauantaina vietetään Avoimien kylien päivää - runsaasti ohjelmaa Etelä-Savossa!

Etelä-Savossa juhlitaan lauantaina 10. kesäkuuta Avoimien kylien päivää lukuisilla paikkakunnilla.

Valtakunnallisen päivän tavoitteena on saada mukaan 800 kylää ja liikkeelle jopa 160 000 vierailijaa.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumaa vietetään Etelä-Savossa muun muassa Mikkelin Ihastjärvellä, joka kutsuu kaikki lähialueen ihmiset tutustumaan kylän elämänmenoon. Tarjolla on lukuisia erilaisia aktiviteetteja urheilusta saunomiseen. Samalla on mahdollisuus kurkistaa Ihastjärven kyläkoulun puitteisiin. Syksystä 2016 alkaen Ihastjärvellä on toteutettu Veej’jakaja Leader ohjelmasta rahoitettua KYLÄ-TYKY-hanketta, niinpä Avoimet Kylät tapahtumankin teemana on hyvinvointi.

Päivää vietetään myös Sulkavan Kaipolan kylätalolla, missä ihmiset pääsevät nauttimaan muun muassa tuoreista muikuista ja pullakahveista. Kesäisessä tapahtumassa on myynnissä runsaasti erilaisia tuotteita ja samalla on mahdollisuus tutustua myös paikallisen kylätalon toimintaan.

Kangasniemen Ruokomäellä kisataan leikkimielisesti muun muassa frisbeen- ja tikanheitossa. Päivän aikana valutetut hiet voi putsata saunassa, jonka jälkeen pääsee pulahtamaan myös lämpimään paljuun.

Maakunnasta Avoimien kylien päivään osallistuvat kylät ja tarjolla olevat aktiviteetit löytyvät alapuolelta löytyvästä kartasta! Karttaa kannattaa zoomata joko hiirellä tai kartan vasemmasta alakulmasta löytyvästä plus-painikkeesta, sillä tapahtumia on paljon ja lähekkäin olevia tapahtumia ei välttämättä erota isosta kartasta.

Lauantain tunnelmia voi etsiä sosiaalisesta mediasta, kuten kuvapalvelu Instagramista hakusanoilla #avoimetkylät2017 ja #kylätoiminta. Tuloksia saattaa löytyä myös kylän nimellä. Jos menet paikalle, niin kanna kortesi kekoon ja lisää oma kuvasi hyvillä hakusanoilla!