Lähiruokatuottajat ja muu maaseudun väki tavattavissa Mikkelin Peltopäivässä

Mikkelissä avautuu elokuussa mahdollisuus tutustua maaseudun arkeen ja tavata esimerkiksi lähiruokatuottajia Karilan tutkimuspellolla järjestettävässä Peltopäivässä. 10.8.2017 järjestettävä tapahtuma kokoaa Luonnonvarakeskuksen tutkimusasemalle Vanhan Otavantien varteen lukuisia elintarvikkeiden tuottajia, jalostajia, koneyrityksiä ja asiantuntijoita. Tapahtumaan odotetaan kymmeniä näytteilleasettajia ja satoja ammattilaiskävijöitä.

Järjestäjät odottavat paikalle myös runsaasti maataloudesta ja ruuanlaitosta kiinnostunutta yleisöä, sillä pääsymaksuton tapahtuma järjestetään hyvien liikenneyhteyksien päässä Mikkelin kaupungin ja Rantakylän taajaman kupeessa. Tapahtumaan järjestetään bussikuljetus Heinäveden ja Savonlinnan kautta.

Tutkimuspelloilla esitellään nurmilajeja ja -seoksia, viljalajeja ja -lajikkeita, maissia sekä erikoiskasveja kuten tattaria, kuminaa, härkäpapua, öljypellavaa ja -hamppua sekä rypsiä ja rapsia. Lisäksi alueella esitellään kauko-ohjattavaa nelikopteria maatalouden hyötykäytössä. Tapahtumassa on mahdollisuus koeajaa biokaasuautoa sekä seurata lampaiden laidunnusta ja paimenkoiranäytöksiä. Tarjolla on lähiruokaa Maistuva maaseutu -teemalla.

Etelä-Savon Peltopäivä 10.8