Amaze Me Leader -seikkailuleirille osallistuu noin 70 nuorta

AmazeMeLeader-juliste

Etelä-Savossa 13.-20.8. järjestettävä seikkailuleiri kokoaa Saimaan ympäristöön noin 70 nuorta Suomesta, Skotlannista, Virosta ja Latviasta. Seikkailutehtävien lisäksi leirin osallistujat pääsevät tutustumaan viikon aikana lukuisiin yrityksiin ja luonnonkauniisiin kohteisiin ympäri maakuntaa. Yhteistä kohteille on, että niitä on rahoitettu Euroopan maaseuturahastosta Leader-ohjelman kautta.

Leirin aikana tutustutaan muun muassa yrittämisen arkeen eteläsavolaisella maaseudulla. Tarkoituksena on myös kannustaa osallistujia paikallisen maaseudun kehittämiseen niin Suomessa kuin muualla Euroopassa.

Viikon kestävä leiri järjestetään television Amazing Race -seikkailusarjan hengessä. Tapahtuma alkaa 13.8. Helsingissä, jossa osallistujat jaetaan viiden hengen ryhmiin. Heille annetaan ajoneuvot ja suunnistusohjeet kohti Saimaata. Viikon kestävä leiri päättyy Savitaipaleelle Etelä-Karjalassa. Osallistujille leiri on maksuton. Majoitus, ruokailut ja autot tulevat järjestäjien, eli viiden Leader-yhdistyksen ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun ja Suomen maaseutuverkoston toimesta.

Seikkailuleirin koordinaattorina toimii Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu. Mukana olevat Leader-ryhmät ovat Rajupusu Leader, Veej'jakaja, Piällysmies, Pohjois-Kymen Kasvu ja Leader Länsi-Saimaa.