Amaze Me Leader -seikkailuleiri saapuu Etelä-Savoon ensi viikolla!

Seikkailuleiri Amaze Me Leader kokoaa ensi viikolla Saimaan ympäristöön Etelä-Savoon ja Etelä-Karjalaan kymmeniä eurooppalaisia nuoria. Leiriläiset kiertävät neljän päivän aikana Etelä-Savossa yhteensä seitsemän eri kunnan alueella. Maakuntaan saapuu nuoria Skotlannista, Englannista, Latviasta, Virosta ja Suomesta.


Kuva1


Viiden Leader-yhdistyksen ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin järjestämä leiri alkaa sunnuntaina 13.8. Helsinki-Vantaan lentoasemalta ja kestää kaikkiaan viikon verran. Helsinki-Vantaalla osallistujat jaetaan ryhmiin ja suunnistaminen kohti Saimaata alkaa. Leiriläisten rastipaikkoina toimivat lukuisat Saimaan alueen yritykset, kylät ja yhdistykset, joiden ympäristössä osallistujat suorittavat erilaisia tehtäviä.

– Luvassa on kansainvälisyyttä ja mielenkiintoisia tutustumisia paikallisiin palveluntuottajiin. On ollut hienoa päästä Xamkin opiskelijana tekemään tällaista tapahtumaa, joka on suunnattu oman ikäisille ihmisille, kehuu leirin toinen seikkailuvetäjä Katri Ojapalo.

Rastipaikkoja yhdistää se, että niitä on rahoitettu vuosien varrella Euroopan maaseuturahastosta Leader-ohjelman kautta. Leirin tarkempi ohjelma on vielä salaisuus osallistujien jännityksen säilyttämiseksi. Leirin tärkeänä tavoitteena on kannustaa osallistujia paikallisen maaseudun kehittämiseen niin Suomessa kuin muualla Euroopassa.

– Osallistujat pääsevät itse kokemaan ja myös kehittämään sekä ideoimaan yrittäjien palveluja. He saavat ideoida markkinointia ja esimerkiksi sitä, miten yrityksen tuotteita voisi käyttää uudella tavalla. Viikon aikana tullaan kokemaan siis paljon yrittäjähenkeä seikkailun keinoin suomalaisuutta unohtamatta, Ojapalo kuvaa.

Savonlinnan seudulla menossa leiriläisten mukana on vihreiden kansanedustaja Heli Järvinen. Leirin päätösjuhlaa vietetään lauantaina Savitaipaleella Etelä-Karjalassa. Seikkailuleirin koordinaattorina toimii Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamk. Mukana olevat Leader-ryhmät ovat Rajupusu Leader, Veej'jakaja, Piällysmies, Pohjois-Kymen Kasvu ja Leader Länsi-Saimaa.