ELY-keskus mukana Mikkelin kalamarkkinoilla

Etelä-Savon ELY-keskus esittelee vesialueiden hoitoa Mikkelin kalamarkkinoilla 16.-18.8.

Kalamarkkinat 2013

Etelä-Savon ELY-keskus esittelee Mikkelin kalamarkkinoilla 16.-18.8. Mikkelin keskeisten vesialueiden hoitoa. Vesiasiantuntijat esittelevät muun muassa Kyyvedelle ja sen valuma-alueelle suunniteltuja vesienhoidon toimenpiteitä sekä Mikkelin alapuoliselle vesistölle vastikään valmistunutta kuormitusselvitystä. Osastolta saa tietoa myös ajankohtaisesta vesitilanteesta (järvien vedenkorkeuksista) sekä tietoa oman mökkijärven vedenlaadusta. Osastolla on markkinoilla kävijöiden ihmeteltävänä akvaario kaloineen ja rapuineen.

Vesiasioiden lisäksi osastollamme Mikkelin kalastusalueen edustajat esittelevät pyydysten oikeaa merkintää ja kalastuksen valvontaa. Luvassa on myös kalankäsittely- ja kalaruoanlaittonäytöksiä. Omavesi-hankkeen jätevesineuvoja puolestaan opastaa haja-asutuksen vesien käsittelystä kiinnostuneita.

Kalamarkkinat logoEtelä-Savon ELY-keskuksesta vesiasioita esittelevät ympäristösuunnittelija Reijo Lähteenmäki, erikoissuunnittelija Juho Kotanen sekä hydrobiologit Antti Haapala, Pekka Sojakka, Pertti Manninen ja Jani Pulkkinen.

Kalamarkkinat ovat Mikkelin satamassa.

Mikkelin kalamarkkinat 16.-18.8.2013, ohjelma