Kilpailukykyä maaseutuyrittämiseen

Eteläsavolaiseen yrittämiseen haetaan uutta vauhtia Kilpailukykyä maaseutuyrittämiseen –hankkeella.

 

Hankkeen tavoitteena on edistää maaseudun työllisyyttä ja uusien toimeentulomahdollisuuksien syntyä ja antaa yrityksille eväitä menestyksen tielle. Menestyvän ja kilpailukykyisen yrityksen toiminta on parhaimmillaan kustannustehokasta, ja sen tuotteet ja palvelut ovat laadukkaita.

Seuraava hankkeen koulutustilaisuus on maaseudun matkailu- ja elintarvikeyrittäjille sekä yritystoiminnan kehittäjäorganisaatiolle suunnattu Kansainvälistymisseminaari, joka pidetään 10.10.2013 Rantasalmella. Seminaari on maksuton. Lisäksi Kangasniemellä pidetään infotilaisuus yritysmuodoista ja verotuksesta 15.10.2013. Hankkeessa tehdään ilmaisia kartoituskäyntejä. Jos olet aloittamassa yritystoimintaa tai tekemässä investointeja, ota yhteys, niin sovitaan tapaamisaika.

Kartoituskäyntejä on tehty kesäkuun loppuun mennessä yli 80 eri alojen yritykselle.

Kilpailukykyä maaseutuyrittämiseenPienyritystoiminnan mahdollisuudet maaseudulla -teemapäivät järjestettiin keväällä Kangasniemellä ja Pieksämäellä. Juvalla pidettiin infotilaisuus yritysmuodoista ja verotuksesta kiinnostuneille. Yhteistyössä muiden hankkeiden kanssa toteutettiin teemapäivät luomukotieläintuotteita kannattavasti markkinoille ja lihan suoramyynti vaihtoehtona sekä villatuotteiden markkinointi ja hinnoittelu.

Keväällä hankkeessa soiteltiin myös alueen yrityksiin Kotti-yrityskyselyjä, joissa tällä kertaa oli teemananuorten työllistyminen ja nuorisotakuu. Kotti-kyselyt toteutti Yritys-Suomi–palveluverkosto, johon kuuluvat kuntien elinkeinopalvelut, työ- ja elinkeinotoimistot, uusyrityskeskukset ja koulutusorganisaatiot sekä Leader-toimintaryhmät.

Kilpailukykyä eteläsavolaiseen maaseutuyrittämiseen –hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus

Lisätietoa:
Pekka Häkkinen, kehityspäällikkö
p. 0400 381 432, pekka.hakkinen@proagria.fi