Maaseutukuriiri ja Veej’jakaja mobiilisti saatavilla

Maaseutukuriiri on Etelä-Savon maaseutuohjelmien viestintähanke, ja sen kotisivut on muokattu matkapuhelimeen sopiviksi tiedottamisen helpottamiseksi.

 

Sivusto tunnistaa automaattisesti matkapuhelimen ja osaa muuttaa sivun puhelimen näyttöön sopivaksi. Kännykän merkillä ei ole merkitystä. Sivujen selaaminen on näin huomattavasti helpompaa. Myös Veej’jakaja ry:n kotisivut on muokattu samalla periaatteella.

Lisäksi kotisivuja on muokattu käyttäjäystävällisemmiksi. Ajankohtaiset uutiset voi tilata suoraan RSS-syötteenä omalle koneelle. Näin viimeisimmät uutiset eivät jää huomaamatta vahingossa. RSS-syötteen tilaaminen onnistuu ajankohtaista sivun yläkulmasta.

Kuvapankkiin on lisätty tilauskori, jonka kautta voi näppärästi kerätä haluamiaan kuvia ja logoja, jotka voi ladata korissa yhdellä kertaa. Tilauskori tekee kaikista valituista tiedostoista pakatun ZIP-tiedoston, jonka voi avata omalla koneella. Kuvat on tarkoitettu median ja muiden yhteistyökumppaneiden vapaaseen käyttöön, joskin kuvien alkuperäinen lähde eli Maaseutukuriiri on mainittava niitä käytettäessä.

KännykkäMaaseutukuriirilla ja Mikkelin ammattikorkeakoulun CampusIT:llä on kehitteillä mobiilisovellus Windows-, Androidi- ja IPhone-matkapuhelimille. Mobiilisovellukseen sisältyvät samat aiheet kuin kotisivuilla, mutta käyttöliittymä on matkapuhelimelle tarkoitettu. Lisäksi mobiilisovellukseen tulee animaatiota. Matkapuhelimen GPS-paikanninta hyödynnetään karttasovelluksessa, jonka kautta voi tarkastella nykyisen ohjelmakauden aikana rahoitettuja hankkeita Etelä-Savosta.

CampusIT on Mikkelin ammattikorkeakoulun sähköisten palveluiden oppimisympäristö, jossa opiskelijat tekevät toimeksiantoja osana opintojaan.

Lisätietoja ja yhteystiedot:
Maaseutukuriirin ohjelmatiedottaja Toni Degerlund, 0440 155 992, toni.degerlund@maaseutukuriiri.fi