Our Earth Hour kukitettiin ja palkittiin

Veej´jakaja ry:n vuoden hanke 2013 on suomalais-ranskalainen Our Earth Hour.

 

Our Earth Hour -hanke palkittiin Veej´jakaja ry:n sääntömääräisessä syyskokouksessa 21.11.2013 kunniamaininnalla vuoden hanke 2013. Palkitseminen tapahtui Kangasniemen Luusniemellä kokouspaikka Kakkaramäessä.

Tässä kansainvälisessä hankkeessa on edistetty nuorten aktiivista kansalaisuutta, kansainvälistä osaamista ja yhteistyötä sekä nuorten sitoutumista alueelle, erityisesti ympäristöön ja nuorten osallistumiseen ja vaikuttamiseen liittyvien teemojen kautta.

Hankkeessa toteutettiin mm. nuorisovaihtoleirit Pieksämäellä ja Ranskassa Cambraissa ja haettiin uusia kumppanuuksia mm. Ruotsista ja Latviasta.

– Erityisesti tässä tunnustuksessa ilahdutti se, että nuorten työtä maaseudun kehittämisen hyväksi arvostetaan, myöntämällä kunniamaininta nuorten hankkeelle, hankkeen projektipäällikkö Marita Mattila iloitsi.

Veej’jakaja ry:ltä haetun yleishyödyllisen kehittämistuen hallinto on hoidettu esimerkillisesti ja hanke on toteuttanut hyvin paikallisen Leader-ohjelman tavoitteita. Hankkeen hallinoijana toimi Mikkelin ammattikorkeakoulu.

– Tärkein syy kunniamainintaan oli kansainvälisyys, joka vaatii aina enemmän hankkeen hallinnoijalta. Ennakkovalmistelua, paljon enemmän näkymätöntä pohjatyötä ja toisaalta kansainvälisessä hankkeessa on nykyisin se ekstrahaaste, että nuorten näkökulmasta kansainvälistyminen ei ole mitenkään ihmeellistä. Se on nykyisin muutenkin helppoa eri sosiaalisten medioiden ja muiden kautta. Sen vuoksi tämmöisen hankkeen rakentaminen siten, että se näyttää nuortenkin silmissä mielenkiintoiselta, on oma hommansa, Veej’jakaja ry:n toiminnanjohtaja Anssi Gynther perustelee valintaa.

Vuodenhanke 2013
Huomionosoitusta vastaanottamassa projektipäällikkö Marita Mattilan kanssa hankkeen yhteistyökumppaneista Pieksämäen Nuorisotoimen Pia Niilo-Rämä ja Hyvätuuli Highlandin Arto Pohjolainen. Veej´jakaja ry:n hallituksen puheenjohtaja Arto Pulkkinen kuvassa oikealla.


Lisää hankkeesta:

http://ourearthpieksamaki.wordpress.com/

http://www.mamk.fi/tutkimus_ja_kehitys/kestava_hyvinvointi/juvenia_-_nuorisoalan_osaamiskeskittyma/hankkeet/kaynnissa_olevat_hankkeet/our_earth_hour

http://www.mamk.fi/ulkoiset/hanke/hyvinvointi/index.cfm?action=1&Hanke_ID=237

Marita Mattilan ja Anssi Gyntherin haastattelun voi kuunnella Maaseutukuriirin kotisivuilla:

http://www.maaseutukuriiri.fi/podcastit

Lisätiedot:
Our Earth Hour -hankkeen projektipäällikkö Marita Mattila, 050 312 5094, marita.mattila@mamk.fi
Veej’jakaja ry:n toiminnanjohtaja Anssi Gynther, 0440 155 222, Anssi.Gynther@veejjakaja.fi