Tukipilari –hanke jatkuu vielä ainakin vuoden verran

MTK-Etelä-Savon hallinnoima Tukipilari –hanke päättyi 9. joulukuuta 2013 ja 10. joulukuuta 2013 alkoi uusi Tukipilari+ - Ohjelmasta Toiseen –tiedotushanke.

 

Tukipilari+ - hankkeen tiedote 11.12.2013

Tukipilari -hankeNimensä mukaisesti hanke tiedottaa EU-tukiasioista sekä mahdollisista muista toimintaympäristön muutoksista vanhan ja uuden ohjelmakauden välissä.

Hanke saa rahoituksen kokonaan maaseuturahastosta ja hankevetäjänä jatkaa Anu Raatikainen. Hankkeen päätavoitteet ovat kevään 2014 tukihakukuinfojen järjestäminen.

Muuta tiedotettavaa tuo uusi ympäristökorvausjärjestelmä, viherryttäminen, täydentävät ehdot sekä päivitettävänä oleva nitraattiasetus.

Lisäksi hanke järjestää tilaisuuksia hankesuunnitelman aiheiden mukaisesti liittyen taloudenhallintaan, ympäristöön ja energiaan.

Hankkeen toisena toiminnallisena tavoitteena vuodelle 2014 on Etelä-Savon maaseututoimijoiden yhteisen sähköisen tiedotusalustan perustaminen. Alustan perustaminen rahoitetaan hankkeen aikana. Jatkossa ylläpitokustannukset jaetaan tulevan alustan ylläpidosta vastaavien tahojen kesken.

Alustaan on suunniteltu jaettavaa tapahtumakalenteria, jolloin se voidaan jakaa ja liittää ylläpitäjien jo valmiille sivustoille.

Muutoin hanke tarjoaa jat-kossa tiedotustilaisuuksia entiseen tapaan, mutta myös webinaareja eli verkkoseminaareja sekä niiden tallenteita. Webinaareja on tar-koitus toteuttaa yhteistyössä MaatilaICT -hankkeen kanssa.

www.tukipilarihanketiedottaa.fi

– sivuston ylläpitoa jatketaan ainakin vuoden 2014 loppuun. Sivustolta löytyy eri toimijoiden tilaisuuksia, koulutustarjontaa sekä MMM:n, Mavin että Eviran ajankohtaisia tiedotteita, hankkeen vetäjä ja tiedottaja Anu Raatikainen kommentoi.

– Mikäli Sinulla on mielessäsi tiedotukseen tai webinaareihin liittyvä aihe niin ota yhteyttä. Vuosi on lyhyt aika ja ensimmäiset tilaisuudet ovat jo vireillä, Raatikainen painottaa.

Lisätiedot:
Anu Raatikainen, MTK-Etelä-Savo / Tukipilari+ hanke, 040 849 7525, anu.raatikainen@mtk.fi