Puusta ja vedestä energiaa huikein tuloksin

Suomen ensimmäinen kaupallinen vedenpolttolaitos, ns. neljännen sukupolven HKGBioNear CHP-voimalaitos tuottaa parasta aikaa energiaa Lestijärvellä.

 

Lestijärven voimalaVoimalaitos aloitti toimintansa syksyllä 2013 ja se tuottaa lämmön Lestijärvelle. TurosTeam Oy:n innovaatio tuottaa sähköä ja lämpöä päästeettömästi, energiaa tuhlaamatta, ilman haitallisia lauhteita, puusta, vedestä ja ilmasta.

Voimalaitos on täysin vihreä, siinä käytetään paikallista rypsiä, jolla laitos käynnistetään. Lisäksi se käyttää energia tuottamiseen huomattavasti vähemmän polttoainetta kuin nykyiset voimalaitokset. Käänteentekevän polttotekniikan avulla saadaan aikaan hyvin vetypitoinen kaasu, lisäksi kaasussa on muita palavia kaasuja, kuten hiilimonoksidia, metaani ja erilaisia hiilivetyjä. Lauhteet, joita muodostuu, uusiokäsitellään prosessissa, joten niistä saadaan vain hyödyllisiä hiilivety-yhdisteitä. Laitteisto ei tuota siten haitallisia lauhteita. Laitos ei tuota myöskään lainkaan tuhkaa hävitettäväksi.

Tätä mullistavaa keksintöä käytiin Etelä-Savosta käsin ihmettelemässä 11.12.2013 Energiaratkaisut Maaseudulla –hankkeen järjestämällä tutustumismatkalla.

Energiaratkaisut Maaseudulle –hankkeen vetäjän Mikko Nurhosen kirjoitus tutustumismatkasta Maaseutukuriirin blogissa:
http://maaseutukuriiri.blogspot.fi/

TurosTeam Oy:n Timo Heimosen ja Energiaratkaisut maalle -hankkeen Mikko Nurhosen haastattelun voit kuunnella Maaseutukuriirin kotisivuilla:
http://www.maaseutukuriiri.fi/podcastit

Kuvia Tutustumismatkasta Lestijärven hakevoimalaan löytyy Maaseutukuriirin facebook-sivuilta:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.256343474522897.1073741854.151682061655706&type=1&l=36dbdf59cf

Video päivän matkasta löytyy Maaseutukuriirin YouTube-kanavasta:
http://youtu.be/kOBxr8lL7bE

Lisätietoja ja yhteystiedot:
Maaseutukuriirin ohjelmatiedottaja Toni Degerlund, 0440 155 992, toni.degerlund@maaseutukuriiri.fi