Rajupusu Leaderin toiminnanjohtajaksi KTM Pia Eerikäinen

Rajupusu Leader ry:n hallitus valitsi 17.12.2013 KTM Pia Eerikäisen yksimielisesti yhdistyksen toiminnanjohtajaksi. Eerikäinen aloittaa tehtävässään virallisesti 10.3.2014.

 

Pia EerikäinenTällä hetkellä Eerikäinen työskentelee Rantasalmen ja Sulkavan kuntien yritysasiamiehen viransijaisena. Aiemmin hän on työskennellyt mm. viestintäpäällikkönä ja markkinointitehtävissä kansainvälisessä tietoliikennealan yrityksessä. Toiminnanjohtajan paikkaa haki 23 henkilöä, joista kuusi valittiin haastatteluun. Vaikka Eerikäinen lopulta valittiin, niin hakijakandidaateissa oli muitakin hyviä ehdokkaita.
– Hakijoita oli paljon, ja kaikki olivat hyvin erilaisia kokemuksensa ja koulutuksensa puolesta. Haastattelujen jälkeen valinta oli kuitenkin yksimielinen, Rajupusu Leader ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti Kinnunen kommentoi.

Pia Eerikäinen on toiminut EU-hanketoiminnassa mukana monipuolisesti. Hän on ollut työstämässä hanke-ehdotuksia ja -suunnitelmia sekä toiminut aktiivisesti työryhmä- ja ohjausryhmätoiminnassa, mm. kalastus- ja matkailuhankkeissa sekä lähiruokahankkeissa.
– Työ on monipuolinen ja antaa myös mahdollisuuden rakentaa siitä omannäköinen. Työ on seudullista yritysmaailman yhteistyötä ja kansainvälistä toimintaa. Kun on kyse pienestä yksiköstä, niin työtä tehdään ruohonjuuritasolla, eikä se ole liian byrokraattista, Pia Eerikäinen kertoo motiiveistaan hakea paikkaa.
Vaikka virallinen startti tehtävään tapahtuukin vasta maaliskuussa, on tulevalla toiminnanjohtajalla jo kehittämisideoita.
– Nykyinen toiminnanjohtaja on tehnyt jo tosi hyvät suunnitelmat. Viestintä ja markkinointi ovat lisäkehittämistä vaativia asioita, jotta saadaan hyviä hankesuunnitelmia ja ehdotelmia meille. Aktivoidaan ihmisiä, Eerikäinen toteaa.

Ilpo Lehtinen ja Pia EerikäinenNykyinen toiminnanjohtaja Ilpo Lehtinen jättää viestikapulan seuraajalleen ristiriitaisin tuntein.
– On helpottunut olo, kun tehtävään on löydetty hyvä henkilö. Toisaalta pikkuhiljaa alkaa haikeus kasvaa, kun tajuaa, että tämä mukava ja positiivinen arki on jäämässä taakse. Kun on tehnyt omat päätöksen ja asettanut uudet tavoitteet, niin tärkeintä on löytää tehtävään pystyvä jatkaja, joka vie toimintaa eteenpäin omalla tavallaan, Ilpo Lehtinen kommentoi.

Antti Kinnusen, Pia Eerikäinen ja Ilpo Lehtisen haastattelun voi kuunnella Maaseutukuriirin kotisivuilla:

http://www.maaseutukuriiri.fi/podcastit

Kuvia Rajupusu Leader ry:n tiedotustilaisuudesta Juvalta 2.1.2014:
/kuvapankki?folder=49

Rajupusu Leader ry:n kotisivut:
http://www.rajupusuleader.fi

Lisätietoja ja yhteystiedot:
Ohjelmatiedottaja Toni Degerlund, 0440 155 992, toni.degerlund@maaseutukuriiri.fi