”Lehti puusta variseepi, päivä yötä pakenee. Lintu pieni syksyn tieltä kesämaille rientelee.”

Näinhän se kesä kääntyy syksyksi, kuten P.J. Hannikainen Paimenen syyslaulun sanoituksessa on kuvaillut.

Tanssin taikaa ja tasapainoa 2-hanke (TTT2) on päättymässä tänä syksynä. Nämä viimeiset hankekuukaudet ovat vielä täynnä tanssin taikaa, koulutuksia ja hankeraportointia ym. hallinnollisia tehtäviä. Tämän blogikirjoituksen kuviin olen koonnut osan syksyn tarjonnasta. Jo alkaneissa kursseissa on useammassa ainakin muutamia paikkoja jäljellä eli otathan yhteyttä ilmoittautumisohjeiden mukaisesti! Vielä siis ehdit mukaan, kun toimit ripeästi!

Syksyllä tanssitaan paritansseja Rantasalmella ja Enonkoskella:

       

Soolotansseja on tarjolla:
Juvalla, Sulkavalla, Punkaharjulla, Kerimäellä ja Enonkoskella

Huomaathan, että kovasti toivotut Ideaillat ohjaajille ovat zoomilla lokakuussa! Ideailtojen luennoitsijaksi olemme saaneet pitkän linjan tanssinopettajien ja -ohjaajien kouluttajan ja tanssikouluyrittäjän Liisa Kontturi-Paasikon. Tätä koulutusmahdollisuutta ei kannata jättää käyttämättä!

Tarjolla on myös Tuolitanssia ikääntyville -vertaisohjaajakoulutus Rantasalmella.

Usein työpäivän jälkeen istahtaessa autooni ja suunnatessani keulan kohti Mikkeliä voin hymyhuulin miettiä päivän sattumuksia. On aika mahtavaa aloittaa aamu päiväkodilla, kun pihaan saapuessa kuulen laulua & rallatusta ”Meillä on tänään tanssipäivä – meillä on tänään tanssipäivä!” Palvelukodeissa teemme tuolitanssin lomassa mielikuvitusmatkoina mm. metsäretkiä ja käymme marjassa. Välillä kuuluu kommentteja, että ”ei näy yhtään puolukoita” ja naurupyrskähdyksen jälkeen marjastus jatkuu.

Näissä eri-ikäisten tanssijoiden kohtaamisissa voin usein aitiopaikalta todentaa kuinka tanssi kehittää fyysisiä ominaisuuksia, tukee henkistä puolta ja on sosiaalista toimintaa. Kestävyyskunto paranee, tasapaino kehittyy, liikehallintakyky paranee ja mieli virkistyy toisia tavatessa. Tanssijoiden hymyilevät kasvot, liikunnasta punaiset poskipäät ja hikikarpalot otsalla sekä sanalliset kommentit ja kiitokset tunnista, antavat valtavasti energiaa myös ohjaajalle. Kiitos näistä hetkistä kaikille tanssijoille!

Kurssi- ja tapahtumamainoksia on lisätty hankkeen Facebook-sivulle ja nettisivulle, sekä Maaseutukuriirin tapahtumakalenteriin. Linkit sivuille ovat alhaalla! Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Aurinkoisia syyspäiviä teille kaikille!

HUOM! Olen syyslomalla vk 43.  

Tanssillisin terveisin

Mari Kurtti, Etelä-Savon Liikunta ry
projektipäällikkö ja tanssinopettaja (YAMK)
mari.kurtti@esliikunta.fi  puh. 0440 225 422

 

Hanke on saanut Leader-rahoitusta Rajupusu Leader ry:ltä ja Piällysmies ry:ltä, Euroopan maaseuturahastosta. Kokonaisrahoitus on 113 640,00 €, josta on Euroopan unionin osuus + valtion osuus 63.638,40 €.   Toteutusaika 01.05.2021 – syksy 2022.  

https://www.esliikunta.fi/hanketoiminta/tanssin-taikaa-ja-tasapainoa/ https://www.esliikunta.fi/hanketoiminta/tanssin-taikaa-ja-tasapainoa/ https://www.facebook.com/tanssintaikaajatasapainoa
https://www.maaseutukuriiri.fi/kalenteri/

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja