Tanssiaskelin kohti kesää!

Tanssin taikaa ja tasapainoa tunteella -hankkeen (TTT3) kevät on ollut työn täyteinen ja tanssiaskeleita sekä kilometrejä on kertynyt runsaasti toiminta-aluetta kiertäessäni. 

Olen saanut kohdata eri-ikäisiä tanssijoita päiväkodeista palvelukoteihin ja ollut mukana erilaisissa tapahtumissa jakamassa tanssin taikaa. Hankkeen alusta 1.11.2022 laskien on yhteisiin tanssituokiohin osallistunut jo yli 3000 osallistujaa. Musiikin ja tanssin voima on ollut käsin kosketeltavaa ja monta iloista hymyä on noussut osallistujien kasvoille.

Ristiinan Vaarinsaaressa oli kevään aikana muutamalla kerralla apuohjaajana mukana ensimmäisen tanssihankkeemme yhteydessä Tuolitanssia ikääntyville vertaisohjaajakoulutuksen käynyt Helena Viljakainen. Hankkeen toimintojen jatkuvuuden kannalta koulutukset ovatkin yksi tärkeä toimenpide, jotta tanssituokiot jatkuisivat myös hankkeen jälkeen. Kesän ja syksyn koulutuksien suunnittelu on työn alla eri kohderyhmille ja hieman eri puolille toimialuetta.

Kuvassa Helena ja Mari asukkaiden ja henkilökunnan kanssa tuolitanssin pyörteissä Ristiinan Vaarinsaaressa 22.3.2023.

Kulttuuriyhteistyön kautta on muusikko Arto Kivekäs ollut mukana soittamassa haitaria ja laulamassa eri kohderyhmien tanssituokiossa Pieksämäellä 8.5. ja Mäntyharjulla 12.5. Jatkoa on tulossa 30.5. Kangasniemelle. Livemusiikin tahtiin tanssiminen ja tuttujen laulujen laulaminen yhdessä on nostanut ilon ja paljon muistoja pintaan.

Päiväkodeissa isovanhempien ja aikuisystävien teemapäivissä on useampi sukupolvi kohdannut lastentanssituokioissa. Hirvensalmella 2.5. Vuoropäiväkoti Ompun lapsia piipahti yllätyskäynnillä tanssimassa yhdessä seniorien kanssa heidän tuolitanssituokionsa alussa. Ennen tanssituokiota oli yhteistyötahomme Mikkelin muisti ry:n Riitta Halosen luento ”Miten huollat aivojasi”. Yhteistyön tekeminen mahdollisimman poikkihallinnollisesti on mielestäni tärkeää ja yhdessä saamme kukin vietyä myös omaa asiaamme kohderyhmillemme tiedoksi ja toiminnaksi.

Kuvat: Luento ja Ompun lasten vierailu Hirvensalmen Seuratalolla 2.5. 

Yhteistyön avulla on saatu mahdollistettua erilaisia tapahtumia mukavalla tavalla. Tästä esimerkkinä Syvälahden viihdekeskuksessa tiistaina 13.6.2023 järjestettävät Tanssin taikaa Syviksessä – esteettömät päivätanssit. Ennen tansseja on Pyörätuolitanssi tutuksi -kurssi. Koko tapahtuman kesto on klo 13–17.

Idea esteettömistä tansseista tuli alun perin Yhdenvertainen Etelä-Savo ry:ltä. Ideaa lähdettiin jalostamaan eri yhteistyötahojen kautta niin Kangasniemellä kuin lähipaikkakunnilla. Idea sai positiivisen vastaanoton eri suunnista ja kun Syvälahden viihdekeskus säätiö lähti mukaan tapahtuman järjestäjäksi, päästiin järjestelyissä eteenpäin.

Haukivuorella olemme mukana Setlementin järjestämässä Kesätapahtumassa Haukivuoren satamassa 8.6. Tapahtuman mainosflyer on myös alla.

 

Kevätkauden 2023 säännölliset ryhmät päättyvät kesäkuun alkupuolella. Kesän avoimesta tarjonnasta kertovat tarkemmin alla olevat mainosflyerit:

Juhannusetkoina on tulossa ”Tanssien kylältä kylälle” -kiertue Pieksämäen kylille yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Lisään uusia kurssi- ja tapahtumamainoksia hankkeen Facebook-sivulle ja nettisivulle sitä mukaan, kun tiedot vahvistuvat. Tapahtumia on lisätty myös Maaseutukuriirin tapahtumakalenteriin. Linkit sivuille ovat alhaalla!

Syksyn 2023 suunnitelmat etenevät vauhdilla eli jos et vielä ole tehnyt omaa varaustasi sinne, niin laitathan pikaisesti viestiä. Kalenterini täyttyy vauhdilla ja paikkakuntakohtaiset reissupäivät kuuden kunnan alueelle varmistuvat lähiviikkoina.

Suuren suuri kiitos kaikille tanssijoille ja nähdään pian!

Aurinkoista kesän odotusta!

Tanssin taikaa ja tasapainoa tunteella -terveisin

 

Mäntyharjun Ruskahovin mummo

Mari Kurtti, Etelä-Savon Liikunta ry
projektipäällikkö ja tanssinopettaja (YAMK)
mari.kurtti@esliikunta.fi  puh. 0440 225 422

Tanssin taikaa ja tasapainoa tunteella -hanke on saanut Leader-rahoitusta Veej´jakaja ry:ltä Euroopan maaseuturahastosta. Kokonaisrahoitus on 77.000 €, josta julkisen tuen osuus on 66.212,30 €.   Toteutusaika 01.11.2022 – 29.2.2024.

https://www.esliikunta.fi/hanketoiminta/tanssin-taikaa-ja-tasapainoa/ https://www.facebook.com/tanssintaikaajatasapainoa
https://www.maaseutukuriiri.fi/kalenteri/

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja