Pipareita ja Koskivenetsialaisia Leader-rahalla

Ilona Kapanen ja Helmi Hölsä ovat Enonkosken esikoululaisia. He ihastelevat kavereidensa ja oman työnsä tuloksia piparipajassa.

KATSO VIDEO

Kuva, teksti ja video: Tiina Judén

Piparipaja on yksi neljästä Eläköön Enonkoski ry:n toiminnallisista joulupajoista.

Piparipajaan on kutsuttu kaikki kyläläiset, mutta erityisen innokkaita piparin leipojia ovat päiväkodin lapset, esikoululaiset ja pienet koululaiset naapurissa sijaitsevalta Enonkosken koululta.

Piparitaikinaa on varattu 22 kiloa.

Piparipajan lisäksi on pidetty koristepajaa, korttipajaa ja kranssipajaa. Apuna ja yhteistyössä ovat olleet muun muassa Martat ja Enonkosken seurakunta.

Wanhassa kauppiastalossa on joulun alla myyjäiset viikonloppuisin ja erikoispäivinä. Kylän käsityöläiset ja kauppiaat ja innokkaat leipojat ovat tervetulleita pitämään myyntikojujaan Wanhalle kauppiastalolle, joka sijaitsee kosken partaalla.

Eläköön Enonkoski on vasta vuosi sitten perustettu vireä kyläyhdistys, jonka puheenjohtajana toimii yrittäjä Airi Männynsalo. Eniten kyläläisiä kokosi kosken partaalle syyskuun lopussa yhdistyksen järjestämä valotapahtuma Koskivenetsialaiset.

-Silloin oli kyllä lähes koko kylänväki paikalla. Arvioimme, että noin 500 ihmistä kävi ihastelemassa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestettyä valotapahtumaa. Kosken rannoilla oli 100 roihua ja yläjuoksulla 100 kelluvaa kynttilää. DJ soitti musiikkia, sanoo yhdistyksen sihteeri Sanna Ratia.

Yhdistys on saanut Leader ry Piällysmieheltä 1500 euroa leader-rahaa Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumiin. Tarkoitus on lisätä yhteisöllisyyttä, elävöittää kylää ja tehdä talkoita ja yhteistyötä.

-Ajatuksenamme on tarjota elämyksiä perheille ja juhlia yhdessä satavuotiasta Suomea Koskivenetsialaisten ja joulutapahtumien merkeissä, sanoo Ratia.

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja