Seikkailuleiri Skotlannissa on jännittävä kokemus

Inka Rantalainen on Amaze Me Leader -seikkailuleirin nuorin osanottaja. Lisää juttuja Skotlannista voit lukea loppuviikolla verkosta ja syyskuun alussa ilmestyvästä Maaseutukuriiri-lehdestä.


Teksti ja kuva: Tiina Judén

Inka Rantalainen on yksi parhaillaan meneillään olevalle Amaze Me Leader -seikkailuleirille osallistuva nuori Etelä-Savosta. Kahdenkymmenen suomalaisnuoren joukko suuntasi kohti Skotlantia jo viime lauantaina. Nyt edessä on eurooppalaista yhteistyötä ja kulttuurien välistä vuorovaikutusta, kun mukana on nuoria eri Euroopan maista.

Amaze Me Leader -Change makers on maaseudun kehittämishanke, joka kasvattaa nuorten tietoisuutta Leader-toimintatavasta ja sitouttaa nuorisoa paikallisen maaseudun kehittämiseen kansainvälisin vivahtein, elämyspedagogisin keinoin ja kokemuksin.

Inkalle elämä maaseudulla on tuttua, sillä 18-vuotias tyttö asuu Hauhalan hanhifarmilla Anttolassa.

– Kuulin tästä matkasta äidiltä, joka oli saanut tiedon Mikkelin 4H-yhdistyksen kautta. Kuulosti kivalta päästä matkustamaan ja päätin hakea mukaan, Inka kertoo.

Inka Rantalainen on innoissaan päästessään tutustumaan Skotlantiin. Toiveissa on löytää uusia ystäviä ja tutustua erilaisiin ihmisiin ympäri Eurooppaa.

-Minusta on kiinnostavaa tutustua kulttuuriin ja ihmisiin sekä todelliseen elämään, ei niinkään suosittuihin nähtävyyksiin.

 

Jännittääkö seikkailuleiri?

Lukion viimeistä vuotta aloitteleva nuori nainen myöntää, että perhosia on vatsanpohjassa.

– Tottakai jännittää, koska en tunne ketään ennakkoon. Tässä testataan omaa selviytymistä vieraassa maassa, vieraiden ihmisten parissa.

Rantalainen toivoo, että matka tuo mukanaan uusia ajatuksia tulevaisuudesta. Nyt omalla kohdalla on edessä vielä opiskelua lukion jälkeenkin. Rantalaisen mielestä maaseudulle on tärkeää kehittää uutta toimeentuloa perinteisen viljelyn tilalle.

-Matkailu avartaa aina! Uudet ideat kehittyvät monesti, kun näkee eri tavalla toteutettuja ratkaisuja.

Yrittäjän elämäkään ei ole Inkalle hebreaa, sillä yrittäjäperheen tyttärelle työnteko on tuttua. Inka onkin perustanut jo veljensä kanssa oman 4H-yrityksen nimeltään Hanhenpesä.

Yritysideana on, että hautomakoneessa munat läpivalaistaan, ja poikastuotantoon kelpaamattomat munat kerätään pois, tyhjennetään ja puhdistetaan, minkä jälkeen Hanhenpesä myy ja toimittaa ne munanmaalauksen harrastajille.

Maaseutukuriiri on mukana Skotlannissa ja Amaze Me Leader -seikkailuissa 9.-11.elokuuta. 

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja