Maaseudun kauneus, kesäyön lempeys ja tanssin taika!

Tanssin taikaa ja tasapainoa 2 -hanke (TTT2) on tanssiaskelin liikkunut ja liikuttanut eri-ikäisiä tanssijoita toiminta-alueella vajaan kolmen kuukauden ajan. Kurssien ja muiden tanssinohjauksien kokonaisosallistujamäärä on nyt n. 450 henkilöä ja eri tanssipaikkoja on kertynyt parikymmentä. Välillä helteiset kelit hieman verottivat osallistujamääriä, mutta innokkaimpien tanssijoiden kanssa etsimme sisätilojen ohella varjopaikkoja ulkoa sekä pidimme juomataukoja tiheämmin. Senioreiden kanssa lisäsimme tuolitanssien osuutta tanssitunnilla. Vieraanvaraisuus ja lämmin vastaanotto on ilahduttanut, kiitos siitä teille kaikille tanssijoille ja yhteistyötahoille.

Upeita ja kauniita paikkoja on matkan varrelle sattunut jo useita. Olen hiljentänyt vauhtia Savonrantaan johtavilla silloilla, aistinut Enonkosken kuohuja, syönyt eväitä Heinäveden Kermankoskea katsellen – nauttinut Suomen kesästä. Tanssinohjausta on myös viety osaohjelmaksi mm. Kukkien istutustalkoisiin Enonkoskelle, Lauluillan jatkoksi sekä Polkulenkille Sulkavalle, Joroisten Hupia-Huimaassa lastentapahtumaan, Rantasalmen Tuusmäen Peräkärrikirppikselle ja Punkaharjun Art Up tapahtumaan tanssityöpajan muodossa.

Takakontti täynnä tavaraa ja tien päälle: musiikinsoittovälineet, hanke roll up, eväslaukku, tanssikenkiä jne.!  

Syksyn suunnitelmat ovat jo varsin pitkällä. Kausikursseja on tulossa yhteistyössä mm. Järvi-Saimaan Kansalaisopiston kanssa Juva-Rantasalmi-Sulkava suunnalle eli kannattaa tutkia tarkasti kurssiesite ja ilmoittautua mukaan. Useamman tanssilajin Tanssipäiviä/iltoja on suunnitteilla mm.  Savonlinnaan alueella Savonrantaan, Kerimäen Kumpurantaan ja Savonlinnan Anttolaan. Säännöllisiä eri-ikäisten ohjauksia on syksylle kalenterissa jo Enonkoskelle ja Joroisiin. Vertaisohjaajakoulutuksien suunnittelu on jo työn alla ja ensimmäiset koulutukset käynnistynevät tämän vuoden puolella.

Korona-tilannetta seurataan yhä tarkasti ja toimimme ohjeiden mukaisesti. Muutokset kursseihin ja tapahtumiin voivat olla nopeita tilanteen niin vaatiessa. Muistathan, että kun tulet kanssamme tanssimaan osallistu toimintaan vain terveenä sekä huolehdi hyvästä käsihygieniasta, noudata maskisuositusta ja muista ylläpitää turvavälit.  HUOM! Osallistujamäärä rajataan tarvittaessa kokoontumisrajoituksien mukaisesti ja toistaiseksi paritanssikursseilla tanssitaan vain oman parin kanssa.

Lisäämme uusia kurssi- ja tapahtumamainoksia hankkeen facebook-sivulle ja nettisivulle sitä mukaan, kun tiedot vahvistuvat. Tapahtumia on lisätty myös Maaseutukuriirin tapahtumakalenteriin. Linkit sivuille ovat alhaalla ja fb-kannattaa ottaa seurantaan! Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Yhteistyötahoja ja uusia ideoita otetaan ilolla jatkuvasti vastaan. Laitahan minulle viestiä.  
HUOM! Olen kesälomalla vk 30 – 31 ja työntouhussa jälleen 9.8.2021 alkaen.

Mainiota kesää teille kaikille!

Aurinkoisin ja mansikan makuisin yhteistyöterveisin

Mari Kurtti
Etelä-Savon Liikunta ry
projektipäällikkö ja tanssinopettaja (AMK)
mari.kurtti@esliikunta.fi  puh. 0440 225 422

Jälkikirjoitus:

Yhden salaisuuden voin paljastaa onnistuneen tanssi-illan osalta. Olen huomannut, että kun tie kapenee ja muuttuu hiekkatieksi sekä tanssipaikassa on ulkohuussi ovat erityisen hyväntuulisen tanssituokion avaimet käsissä. Tällöin on yleensä paikalla eri-ikäistä porukkaa (välillä jopa 3 sukupolvea), naisia ja miehiä kylältä sekä loma-asukkaita. Näistä ei kannata jäädä paitsi eli tulethan mukaan!

 

Hanke on saanut Leader-rahoitusta Rajupusu Leader ry:ltä ja Piällysmies ry:ltä, Euroopan maaseuturahastosta. Kokonaisrahoitus on 113 640,00 €, josta on Euroopan unionin osuus + valtion osuus 63.638,40 €.   Toteutusaika 01.05.2021 – 31.8.2022.  
 https://www.esliikunta.fi/hanketoiminta/tanssin-taikaa-ja-tasapainoa/ https://www.facebook.com/tanssintaikaajatasapainoa
https://www.maaseutukuriiri.fi/kalenteri/

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja