Aurinkoista kevättä kaikille ja iso kiitos yhteisestä hankematkasta!

Tanssin taikaa ja tasapainoa tunteella -hanke (TTT3) on päättymässä 30.4.2024.

Lämmin kiitos kaikista kohtaamisista ja tanssituokiosta eri puolilla Etelä-Savoa. Meitä tanssijoita on ollut runsaasti liikkeellä, ja hankkeen alusta laskien kokonaisosallistujamäärä ylitti 7000.
Eri yhteistyötahoja ja tanssipaikkoja kertyi molempia reilut 60. Jalkautuminen eri puolille hankealuetta ja hankkeen eri kohderyhmien luokse onnistui hyvin. Määrälliset tavoitteet ylittyivät reilusti. Hankkeen muihin tuloksiin palaamme vielä myöhemmin.

Alkuvuoden 2024 aikana tanssituokioita pidettiin pääsääntöisesti vielä niissä paikoissa, jotka tulivat hankkeeseen mukaan jälkimmäisinä. Helmi-maaliskuussa kävin tanssittamassa paikan päällä mm. Anttolassa, Haukivuorella, Mäntyharjulla, Pieksämäellä ja Ristiinassa. Etäohjauksien kautta tanssimme mm. Puumalan ja Kangasniemen yhteistyötahojen kanssa.

Maalis-huhtikuussa toteutin webropol-kyselyn hankkeen yhteistyötahoille, keräten palautetta sekä vinkkejä uusiin suunnitelmiin. Kyselyyn vastasi 51 henkilöä. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin tanssiliikuntatuokio voittajan valitsemalle ryhmälle. Onnetar suosi Mäntyharjua ja sain vierailla tänään 18.4. tutun soveltavan liikunnan ryhmän luona tuolitanssin merkeissä.

Tähän blogikirjoitukseeni poimin webropol-kyselyn kysymykseen ”Mikä oli tanssituntien tähtihetki?” tulleita vastauksia:

Iloiset ilmeet ja suut naurussa, iloisia hetkiä musiikin tahdissa.

Yhdessä tanssiminen ja onnistuminen.

Kun asiakas sai purkaa patoutuneita tunteitaan tanssin ja musiikin avulla tai kun asiakkaat saivat iloita arkimurheidensa keskellä ja vapautua nauttimaan musiikista ja liikkeestä.

Jokainen ohjaajan käynti ja tanssituokio oli tähtihetki senioreille. Musiikkikappaleet oli valittu hyvin ikätason mukaisesti ja ryhmässä innostuttiin laulamaankin yhdessä.

Kun keho nauttii tanssillisesta liikunnasta, ja on musiikin ja liikkeen lumoissa.

Heittäytyminen ja oivallus.

Lopussa ollut iloinen ja virkistynyt mieli osallistujilla.

Se kun asiakkaat tanssivat kaikki kukin omalla tyylillään musiikin mukana

Tähtihetkiä oli useita, mutta parasta oli nähdä asiakkaiden toiminta tanssituokioissa: musiikki vei mukanaan ja tanssi koettiin hyvänä liikuntamuotona. Oli hienoa nähdä eläytymistä ja heittäytymistä tanssin keinoin.

Harri Kokkosen pitämä pyörätuolitanssi koulutus.

Kun pyörätuolitanssijoiden kasvoille levisi leveä hymy, kun he pääsivät taitavien avustajien toimesta mukaan tanssin pyörteisiin rytmikkään musiikin soidessa taustalla.

Aloitusloru, jossa jokainen lapsi huomioidaan. Myös aina hyvin suunniteltu tuokio, joka sopi hyvin eri ikäisille ja lapset osallistuivat mielellään.

Yhteisöllisyys yhdessä tekien ja kokien. Lasten ilo.

Lasten ilo ja uusien vinkkien saaminen omaan työhön.

Ohjaaja oli loistava, otti lapset hienosti vastaan. Tuokiot oli hyvin mietitty, tukena kuvakortit ja me muut aikuiset toimimme jännittävien lasten tukena osallistuen ja motivoiden itsekin lapsia tanssimaan.

Ammattitaitoinen ohjaaja antoi toimintaamme uudenlaista liikuntaa, joka tempaisi mukaan musiikillaan. Toiminta mahdollisti eritasoisille henkilöille liikkumisen ilon, toi kuuluvuuden tunnetta sekä kannusti osallisuutta matalalla kynnyksellä. Jokaisella tanssitunnilla oli tähtihetkiä ja onnistumisia.

Vetäjän iloinen, reipas ja mukaansatempaava persoona! Tanssitunti oli ammattimaisesti ohjattu ja jopa ”karskimmatkin” tyypit innostuivat liikkumaan ja tanssimaan.

Ilo osallistujien kasvoilla, sekä riemu, jonka he kokivat tanssiessaan. Jokainen tanssi kerta oli oma tähtihetkensä. Tähtihetkiksi kirjaisin myöskin tanssijoilta saadun positiivisen palautteen, sitä on ollut ilo kertoa eteen päin.

Asiakkaiden tyytyväisyys tunnin antiin ja heti tunnin jälkeen kyseltiin, että milloin on seuraava kerta.

Vastauksista voi päätellä, että tunneilla oli erilaisia tähtihetkiä kunkin omasta tai asiakkaidensa näkökulmasta tarkastellen. Vastauksista nousi myös esille tanssin merkitys ilon tuojana, mielen ja kehon liikuttajana – yhteisöllistä & osallistavaa jokaiselle sopivaa liikuntaa, ikään ja kuntoon katsomatta.

Uusia hankeideoita ja -suunnitelmia on työn alla. ESLi:n toiveissa on ollut pyörätuolitanssiin keskittyvä hanke, mutta katsotaan miten rahoitusneuvottelut ym. etenevät. Tanssin taikaa toivon pääseväni jakamaan tavalla tai toisella vielä jatkossakin, vaikka nyt keskitynkin ESLi:n muihin tehtäviin mm. Johtamisen ja työhyvinvoinnin Bootcamp -hankkeessa hyvinvoinnin asiantuntijana ja elintapaohjaajana.

Iso kiitos teille kaikille, jotka olitte mukana hankkeessa. Lämmin kiitos rahoittajille Euroopan maaseuturahastolle, Veej´jakaja ry:lle, ELY:lle ja ESLi:lle, jotka mahdollistivat hankkeen toteutumisen.

Muistetaan myös jatkossa, että TANSSI KUULUU MEILLE KAIKILLE!

Kun tanssit, tarkoituksesi ei ole päästä lattialla tiettyyn paikkaa. Tarkoituksesi on nauttia joka askeleesta matkasi varrella. -Wayne Dyer-

IHANAA KEVÄTTÄ JA PIAN KOITTAVAA KESÄÄ KAIKILLE!

Haikein Tanssin taikaa ja tasapainoa tunteella -terveisin

Mari Kurtti, Etelä-Savon Liikunta ry
projektipäällikkö ja tanssinopettaja (YAMK)
mari.kurtti@esliikunta.fi  puh. 0440 225 422

Tanssin taikaa ja tasapainoa tunteella -hanke on saanut Leader-rahoitusta Veej´jakaja ry:ltä Euroopan maaseuturahastosta. Kokonaisrahoitus on 77.000 €, josta julkisen tuen osuus on 66.212,30 €.   Toteutusaika 01.11.2022 – 30.4.2024.

https://www.esliikunta.fi/hanketoiminta/tanssin-taikaa-ja-tasapainoa/ https://www.facebook.com/tanssintaikaajatasapainoa

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja