Lomasia

Björnin perhe järjestää lomailijoille aitoja mökkilomia.

Taipaleenniemi

Saimaan rannalla, Savonlinnan kupeessa sijaitseva Taipaleenniemi kätkee alueen helmen, 1900-luvun alkuvuosina rakennetun kivimeijerin. Vanha arvorakennus toimi alunperin meijerinä, sittemmin kouluna, matkustajakotina ja työväenyhdistyksen juhlatilana.

Saimme hivenen heikossa hapessa olevan kohteen hallintaamme syksyllä 2017. Jo pidemmän aikaa olimme suunnitelleet nykyisen toimintamme laajentamista Saimaan rannalle, kuitenkin riittävän lähelle kotitilaamme Lomamokkilaa. Taipaleenniemi osui sopivaan saumaan ja aloimme suunnitella kohteen potentiaalin valjastamista käyttöömme.

Alkoi suunnittelu ja marraskuussa 2018 neljän rakennuksen saneeraus. Urakka on melko mittava, aikaa on varattu parisen vuotta. Tavoitteena on yhdistää Lomamokkilan ja Taipaleenniemen toiminta yhdeksi kokonaisuudeksi lähivuosina.

Ensialkuun pihatöitä, viemäreitä, vesijohtoja, jätevesijärjestelmiä yms, sitten sisätilojen kimppuun. Päivien kylmetessä katon alla on mukava tehdä töitä..

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja