Vauhdikas aloitus Tanssin taikaa ja tasapainoa -hankkeessa

Teksti: Mari Kurtti

Iso kiitos teille kaikille, jotka olette innolla lähteneet mukaan Tanssin taikaa ja tasapainoa -hankkeeseen!

Kuva: Tiina Judén

Elokuun 2019 alusta tähän päivään mennessä on yhteisiä tanssiaskeleita otettu jo jokaisessa hankealueen kuudessa kunnassa, yli 25 eri paikassa sekä reilun 1000 henkilön voimin. Tanssille on kysyntää ja tähän olemme vastanneet niin lasten, nuorten, työikäisten kuin senioreiden osalta sekä omina että yhteisinä tapahtumina ja kursseina.

Muutaman henkilökohtaisen ”high light:n” haluaisin kanssanne jakaa tästä alkutaipaleelta:

Olen saanut tanssia hurmaavan ladyn kanssa ”Kultaista nuoruutta” tuolitanssien, laulun sanoja muistellen ja tanssimme lomassa hän kertoi täyttävänsä seuraavalla viikolla 105 vuotta.

Vuodepotilaan vieressä tanssien sain olla huivin välityksellä hänen liikkeensä jatkumo – silmät kertoivat sen, että me tanssimme yhdessä.

Pienellä kyläkoululla vierähti kokonainen päivä tanssien ja eri tahojen kanssa yhteistyötä tehden. Tanssi tavoitti ryhmäperhepäiväkodin ja koululaisten ohella niin seniorit kuin työikäiset. Päivän ohjelmassa oli mm. lastentanssia, katutanssia, tuolitanssia ja päivän päätteeksi paritanssikurssi.

Tuntien jälkeen havaitut iloiset ilmeet ja liikunnan riemusta punertuneet posket – lausahdukset: ”Olen löytänyt liikunnan ilon uudestaan – tanssissa ja musiikissa on voimaa”; ”Minä opin sittenkin”; ”Voisiko tämä olla uudestaan jo huomenna?”

Mitä näistä yllä mainituista voisimme päätellä? Ainakin sen, että tanssi kuuluu meille kaikille, siinä ei ole ikärajoja ja jokaisella on oma tapansa nauttia tanssista! Kaikki tanssiaskeleet ovat oikeita ja totta, oli ne sitten lattiaan askellettuja tai oman mielen kautta tanssittuja. Yhteistyössä on voimaa ja tanssi tuo mukanaan iloa ja osallisuuden tuntua!

Kevään ja kesän 2020 suunnittelu on jo työn alla. Laittakaa viestiä tai soitelkaa hyvissä ajoin niin saamme mainion ja täyteläisen tanssikattauksen koko toiminta-alueelle! Haen myös hankkeelle uusia tanssinohjaajia ja -opettajia eli kannattaa käydä katsomassa nettisivuja linkkeineen  https://www.esliikunta.fi/hanketoiminta/tanssin-taikaa-ja-tasapainoa/ sekä seurata ESLi:n facebookia.

Hyvää syksyn jatkoa ja talven odotusta teille kaikille! Tanssillisin terveisin Mari Kurtti
Etelä-Savon Liikunta ry, projektipäällikkö ja tanssinopettaja (AMK) 
mari.kurtti@esliikunta.fi  puh. 0440 225 422

”Kasvata juuret, saadaksesi siivet.”

Hanke on saanut Leader-rahoitusta Veej´jakaja ry:ltä, Euroopan maaseuturahastosta.

 

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja