Kesästä nauttien ja syksyä kohti tanssien!

Pääkuva: Tanssijat vesipisteellä, kuvaaja Tiina Judén

Kevät ja alkukesä 2020 on ollut varmasti meille kaikille erilainen ja monella tapaa mieleen jäävä kokemus. Toivottavasti olette pysyneet terveinä!

Tässä pieni tilannekartoitus Tanssin taikaa ja tasapainoa -hankkeen tiimoilta, sillä Korona-virus laittoi monta asiaa ns. uusiksi. Tanssin taikaa ja tasapainoa -hankkeen lähiopetukset ja -ohjaukset peruuntuivat heinäkuun loppuun asti. Sain onneksi pidettyä osan ohjauksista ”etänä olohuoneesta” mm. Lastentanssia varhaiskasvatuksen yksiköihin sekä Palvelukeskukseen tuolitanssia. Iso kiitos näille kanssani ”digiloikkaa” tehneille tahoille – etäohjaukset jäänevät myös jatkossa osaksi toimintaa.  

Muutamia kursseja ja tapahtumia on sovittu loppukesälle – syksylle (kts. blogin kuvat), mutta suurin osa on vielä odottamassa sitä, mihin syksy kääntyy mm. lähiopetuksen kannalta.

 

Hankkeelle on haettu jatkoaikaa ensi vuoden puolelle eli vielä ehdimme järjestää monenlaisia tanssituokioita, tapahtumia, kursseja yms. yhdessä. Yksi kesken kauden keskeytyneistä kursseista on Mikkelin Kansalaisopiston kanssa yhteistyössä aloitettu Soolotanssikurssi Anttolassa, joka otetaan ”uusiksi” syksyllä.

Luonnostelen uutta hankesuunnitelmaa (hankkeen aloitus alustavasti kevät 2021), johon nykyisen hankealueen lisäksi tulisi mukaan lähes koko Etelä-Savo. Kysyntää laajemmalle hankealueelle on tullut meille jatkuvasti. Kuvissa on mukana uuden hankkeen esittelyesite, jota saa mieluusti jakaa eteenpäin eritoten uusille paikkakunnille: Savonlinna, Heinävesi, Enonkoski, Joroinen, Juva, Rantasalmi ja Sulkava. Uuteen hankesuunnitelmaan olen lisännyt myös tämän kevään webropol-kyselyn kautta nousseita ideoita. Kiitos vielä kaikille kyselyyn vastanneille.

ssä vielä muutama nosto webropol-palautteesta kysymykseen ” Mitä Tanssin taikaa ja tasapainoa hankkeen toiminnot ovat merkinneet sinulle? Miksi lähdit mukaan?”

Ihan loistavaa, että tällaista on tarjolla muuallakin kuin kaupunkikeskustan alueella! Ratkaiseva mukaan lähtemiselle oli, että tapahtumat ovat olleet helposti saavutettavia ja silti laadukasta opetusta. Ei ole tarvinnut tinkiä laadusta!

Iloa ja elämän sisältöä lisäten. Liikunnan ilosta.

Virkistystä, kuntoilua ja hyvää mieltä.

Opin uutta, rentouttava tunti, vapautti niin kehoa kuin mieltä.

Tasapainoni on hieman kadoksissa ja siihen löytyi apua.

Osallistumiskynnys oli matala ja onneksi uskaltauduin mukaan. Kurssi tarjosi todella tanssin taikaa ja iloa! Kiitos tunneista! Toivottavasti saisimme jatkoa tanssitunneille.

Haluan olla mukana kehittämässä tanssia Etelä-Savossa ja tämä on ollut hyvä tapahtuma levittää tietoa harrastuksestamme, ja samalla antaa lisätaitoja alueen ihmisille.

Tanssi on lähellä sydäntäni ja hieno asia, että kursseja pidetään ja sitä tuodaan pieniin kuntiinkin.

Hankkeesta ja kurssitarjonnasta löytyy lisätietoa ja linkit: https://www.esliikunta.fi/hanketoiminta/tanssin-taikaa-ja-tasapainoa/   sekä kannattaa seurata hankkeen facebookia https://www.facebook.com/tanssintaikaajatasapainoa/

Hankkeen kesäinen tanssitervehdys, jossa on mukana yksi tanssiseurayhteistyötahomme Mikkelin Urheilutanssijat ry löytyy täältä: https://youtu.be/uURyF04ACus  (Musiikki: Suvi Teräsniska – Jos menet pois) 

Voikaa hyvin ja nautitaan kesästä – mansikan mausta, kesäsaunan lämpöisistä löylyistä, uinnista ja kepeistä tanssiaskeleista!

Aurinkoisia kesäpäiviä toivottaen Mari Kurtti, Etelä-Savon Liikunta ry
projektipäällikkö ja tanssinopettaja (AMK) mari.kurtti@esliikunta.fi  puh. 0440 225 422

Hanke on saanut Leader-rahoitusta Veej´jakaja ry:ltä, Euroopan maaseuturahastosta.

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja