Veri vetää ja jalat vie, mutta äiti ei laske!

Otsakkeen sanoilla pikku-Mari purki Kummitädilleen harmitustaan, kun jäi tanssit väliin. Tuolloin oli rippikoulu vielä käymättä, joten muutama vuosi oli odoteltava.

Tämä lausahdus muistui tällä viikolla mieleeni, kun Kylätalo Sampolassa Ristiinan Vitsiälässä Lavis-tuntimme jälkeen istahdimme yhdessä hetkeksi kahvipöydän ääreen muistelemaan. Lupa mennä tansseihin vasta Rippikoulun jälkeen oli tuttua myös muille. Sain kuulla tanssimuistoja mm. hieman salaa pidetyistä tanssiharjoituksista, joissa ovivahti päivysti ovella, Hyppy-Jenkasta jne. Samalla kävimme läpi rippimekkojen malleja ja värejä – aikaa ennen alboja. Kuinka nautinkaan näistä hetkistä, kun saan kuunnella tarinoita tanssista ja tapahtumista.

Osalle este tai hidaste tanssiharrastukselle on ollut tänä vuonna Korona pandemia. Turvallisuus edellä on jokaisen mentävä ja etenkin paritanssin harrastajilla on harrastuksen ylläpito vaatinut soveltamista, turvavälien varmistamista jne. Onneksi mm. lajiliittojen kautta on tullut käytännönohjeita viranomaisten ohjeiden täyttämiseksi seuratoiminnassa.

Hankkeen toiminnoissa on muutettu toimintatapoja ja lajivalikoimia. Olohuoneen tanssistudion etätanssit ovat jatkuneet ja sitä mukaan, kun rajoitukset ovat sallineet niin turvavälein on tanssittu pääosin soolotansseja.    

Ensi vuoden tapahtumia ja kursseja on pikkuhiljaa valmisteltu. Jos tilanne maakunnassamme / paikkakuntakohtaisesti Koronan suhteen muuttuu, niin sitten muutetaan suunnitelmia. Hankkeelle myönnetty jatkoaika ensi keväälle 2021 antaa pelivaraa myös tähän. Laittakaa siis viestiä tai soitelkaa jotta saamme mainion ja täyteläisen tanssikattauksen koko toiminta-alueelle tilanteen vaatimien reunaehtojen mukaan!

Uuden hankehakemuksen käsittely on parhaillaan menossa Etelä-Savon leader-toimintaryhmissä ja tämän vuoden puolella toivottavasti selviää saammeko rahoituksen Tanssin taikaa ja tasapaino Etelä-Savo -hankkeelle.

Hankkeesta ja kurssitarjonnasta löytyy lisätietoa ja linkit: https://www.esliikunta.fi/hanketoiminta/tanssin-taikaa-ja-tasapainoa/    sekä kannattaa seurata hankkeen facebookia https://www.facebook.com/tanssintaikaajatasapainoa/

Hyvää vuoden jatkoa ja pian saamme jo avata joulukalenterin ensimmäisen luukun!

Voikaa hyvin! Tanssillisin terveisin  Mari Kurtti, Etelä-Savon Liikunta ry
projektipäällikkö ja tanssinopettaja (AMK) mari.kurtti@esliikunta.fi  puh. 0440 225 422

Kuva: Helena Kauppinen

Hanke on saanut Leader-rahoitusta Veej´jakaja ry:ltä, Euroopan maaseuturahastosta.

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja