Tanssin taikaa ja tasapainoa 2 – yhteiset on askeleet!

Pääkuva: Yhteiset on askeleet.  Kuvaaja: Tiina Judén

Tanssin taikaa ja tasapainoa 2 -hanke (TTT2) suuntasi tanssiaskeleensa toukokuun 2021 alusta edeltävää hanketta hieman idemmäksi. Lukuisia toiveita ja yhteydenottojanne hankkeen alueellisesta laajentamisesta kuunneltiin ja nyt toimimme alueiden välisenä hankkeena Piällysmies ry:n ja Rajupusu Leader ry:n toiminta-alueilla. Yhteisiä askeleita otetaan 7 kunnan alueella, joita ovat Enonkoski, Heinävesi, Joroinen, Juva, Rantasalmi, Savonlinna (maaseutualue) ja Sulkava. Toimimme verkostomaisesti eli haemme aktiivisesti erilaisia yhteistyötahoja ja – muotoja. Tavoitteenamme on viedä tanssi ja tanssiliikunta lähelle maaseudun asukkaita ja kesäasukkaita.

TTT2 tarjoaa monipuolista tanssinopetusta ja -ohjausta laajan lajikirjon mukaisesti niin tanssiliikunnan, paritanssin kuin soolotanssin kautta, paikkakuntien omiin toiveisiin ja kysyntään vastaten. Emme halua tehdä päällekkäistä toimintaa muiden toimijoiden kanssa, vaan yhteistyötä, joten avoin tiedotus ja yhteydenpito eri tahoihin on tärkeää puolin ja toisin. Hankkeen kautta koulutetaan myös mm. vertaisohjaajia. Tavoitamme eri-ikäiset tanssijat yhteisten tapahtumien ja kurssien kautta sekä vierailemme mm. varhaiskasvatuksen yksiköissä ja palvelukeskuksissa. Edellisen hankkeen osallistujien ikähaitari oli sylilapsesta 104-vuotiaaseen ja enimmillään samalla tanssilattialla oli kolme sukupolvea – katsotaan mitä tämä hanke tuokaan tullessaan!

Jokaisen seitsemän hankealueen paikkakunnan osalta on jo nyt jotain tanssillista yhteistyötä joko aloitettu tai suunniteltu kesällä – syksyllä 2021 alkavaksi. Yhteistyötahoista on mukaan ilmoittautunut tai kiinnostuksestaan kertonut useita paikallisia toimijoita mm. kyläyhdistyksiä, eläkeläisyhdistyksiä, muita yhdistyksiä, ja seuroja, tanssilavoja, varhaiskasvatuksen yksiköitä, palvelukeskuksia, urheiluseura, kuntien liikuntatoimia, kansalaisopisto, tapahtumajärjestäjiä, toisia hankkeita jne. Lisäksi olemme saaneet yhteydenottoja lähialueen tanssinohjaajilta ja -opettajilta, jotka mieluusti tulevat mukaan verkostoon ja liikkuvat hankealueella jakamassa tanssin iloa ja liikunnan riemua.

Lähiopetuksien toteuttamisessa seurataan tarkasti Korona-ohjeistuksia. Vaikka tanssijalkaa kovasti kutkuttaisikin, niin terveys ja turvallisuus edellä mennään. Muistathan, että kun tulet kanssamme tanssimaan osallistu toimintaan vain terveenä sekä huolehdi hyvästä käsihygieniasta, noudata maskisuositusta ja muista ylläpitää turvavälit.  HUOM! Osallistujamäärä rajataan tarvittaessa kokoontumisrajoituksien mukaisesti ja paritanssikursseilla tanssitaan vain oman parin kanssa.

Tässä blogikirjotuksessa on mukana tähän mennessä julkaistuja mainoksia tulevista tapahtumista ja kursseista. Lisäämme uusia mainoksia hankkeen facebook-sivulle ja nettisivulle sitä mukaan, kun tiedot vahvistuvat. Tapahtumia on lisätty myös Maaseutukuriirin tapahtumakalenteriin. Linkit sivuille ovat alhaalla ja fb-kannattaa ottaa seurantaan! Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Yhteistyötahoja ja uusia ideoita otetaan ilolla jatkuvasti vastaan. Laitahan minulle viestiä, niin käynnistetään yhdessä suunnittelu ja pistetään tanssiksi vaikka jo tulevan suven aikana!

 

Suvituuli kun oksissa soittaa,
Linnut ilmoille laulunsa suo.
Kukat kauniit taas puhkeaa kukkaan,
Kesä kaiken sen tullessaan tuo:
Tää valssi näin meille nyt kaikaa,
On päivämme onnellinen,
Ja luonto on puhjennut kukkaan,
Kun alkaa tää tie yhteinen…”

(Suvivalssi; sanat Reijo Lumisalmi)

Mainiota alkukesää teille kaikille!

Tanssillisin yhteistyöterveisin

Mari Kurtti, Etelä-Savon Liikunta ry
projektipäällikkö ja tanssinopettaja (AMK)
mari.kurtti@esliikunta.fi  puh. 0440 225 422

Hanke on saanut Leader-rahoitusta Rajupusu Leader ry:ltä ja Piällysmies ry:ltä, Euroopan maaseuturahastosta. Kokonaisrahoitus on 113 640,00 €, josta on Euroopan unionin osuus + valtion osuus 63.638,40 €.   Toteutusaika 01.05.2021 – 31.8.2022.  

 https://www.esliikunta.fi/hanketoiminta/tanssin-taikaa-ja-tasapainoa/ https://www.facebook.com/tanssintaikaajatasapainoa
https://www.maaseutukuriiri.fi/kalenteri/

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja