Uuden Leader-ryhmän nimeksi SavonLuotsi Leader ry

Rajupusu Leader ry ja Piällysmies ry ovat yhdistymässä vuoden 2023 alussa, minkä johdosta uudelle maaseudun kehittämisryhmälle etsittiin nimikilpailulla uutta, nasevaa nimeä. Nimikilpailuun saatiin yli 70 persoonallista ja laadukasta ehdotusta. Voittajaksi äänestettiin Ritva Partasen ehdotus SavonLuotsi Leader ry. Palkinnoksi voittaja sai 200 euron arvoiseen lahjakortin yhteen valinnaiseen Leader-tuettuun kohteeseen alueella. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvottiin yllätyspalkintoja.

SavonLuotsi Leader ry on aktiivinen ja helposti lähestyttävä paikallinen maaseudun kehittämisyhdistys, joka auttaa asukkaita, yhdistyksiä ja yrityksiä kehittämään elinympäristöään monipuolisesti Enonkoskella, Joroisissa, Juvalla, Rantasalmella, Savonlinnan maaseutualueilla sekä Sulkavalla. SavonLuotsi Leader ry on muodostunut kahden pienen Etelä-Savon Leader-ryhmän, Rajupusu Leader ry:n ja Piällysmies ry:n, yhdistäessä voimansa fuusioitumalla yhdeksi yhdistykseksi. Uusi leader-ryhmä on verkostoiltaan entistä laajempi, asiantuntijuudeltaan vahvempi ja asiakkaitaan yhä paremmin palveleva toimija. SavonLuotsi Leader ry on paikallinen mahdollistaja, joka jalostaa idean yhdessä asiakkaan kanssa rahoituskelpoiseksi hankkeeksi, häntä kuunnellen, neuvoen ja kannustaen.                       

”Sain saunassa idean SavonLuotsi nimestä, nimessä näkyy maantieteellinen alue, jolla Leader toimii luotsaten yrityksiä ja yhdistyksiä karikoita vältellen uusille hyville vesille”  kertoo nimen keksijä Ritva Partanen.

Yhdistymisen taustalla on maa- ja metsätalousministeriön edellytys siitä, että tulevalla EU-rahoituskaudella 2023–2027 Leader-ryhmän toiminta-alueen tulee olla pääsääntöisesti yli 20 000 henkilöä. Ryhmät ovat kuluneella kaudella tehneet tiivistä yhteistyötä, ja niiden toimintatavoissa on paljon yhteneväistä. Leader-toiminta jatkuu yhdistynein voimin tulevaisuudessa hieman yli 30 000 asukkaan muodostamalla alueella. Leader-toiminnalla on alueella pitkät, vahvat perinteet, sillä Rajupusu Leader ry:n toiminta alkoi vuonna 1996 ja Piällysmies ry:n vuonna 1999. Vuosittain rahoitetaan kymmeniä hankkeita maakunnan kehittämiseksi.

Tiedote

Lisätietoja:
Anne Vänttinen
toiminnanjohtaja, Rajupusu Leader ry
puh. 040 715 7189
anne.vanttinen@rajupusuleader.fi

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja