Rakkaus elinvoimaista maaseutua kohtaan ei jäänyt Skotlantiin

Savonlinnalainen Meeri Larinen on hyvä esimerkki maaseutua rakastavasta nuoresta naisesta, joka halusi jäädä töihin kotiseudulleen. Kuva Skotlannin Amaze Me Leader -seikkailuleiriltä ja Gallowayn nummilta.

 

Teksti: Meeri Larinen

Kirjoittaja on savonlinnalainen 23-vuotias lentoemäntä, joka oli mukana Amaze Me Leader -seikkailuleirillä Skotlannissa.

 

Aivan uskomattoman antoisa viikko Skotlannissa takana! Monet meistä Amaze Me Leaderiin osallistuneista nuorista aikuisista on kuvannut viikon olleen yksi elämänsä parhaista, jopa paras.

Opimme paljon Leader-toiminnasta, maaseudun paikallisesta kehittämisestä ja sen haasteista sekä ennen kaikkea toisistamme. Globalisaation aikana painotetaan aina vain enemmän kansainvälistä verkostoitumista.

”Tämän intensiivisen viikon aikana me suomalaiset loimme suhteen niin skotlantilaisten, latvialaisten kuin virolaisten ”kohtalotoveriemme” kanssa, joita kaikkia yhdistää halu ja mielenkiinto kehittää maaseutualueita.”

Jaoimme runsaasti kokemuksia ja näkemyksiä omien elinympäristöjemme toimivista innovaatioista, yhteiskuntarakenteista, paikallisista vahvuuksista ja perinteistä sekä niiden hyödyntämisestä.

Kuva Skotlannissa pidetyistä Dragon Boat Racing -soutukilpailuista (Galloway Activity Centre)

 

Nyt kun olemme luoneet tämän eurooppalaisen verkoston, mielessäni pyörii vain kysymys: Mitä seuraavaksi?

Verkostomme pohjautuu toistemme arvostukseen ja ystävyyteen. Viikon aikana kannustimme toisiamme kehittymään sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti.

Toimimme kaikki eri aloilla, mutta yhdistävä tekijä on rakkaus elinvoimaista maaseutua kohtaan, joka ajaa meitä kaikkia eteenpäin.

Tuntuisi turhalta heittää näin hyvin toimiva yhteisö hukkaan! Haaveissani siintää saada tämä Amaze Me Leaderin kansainvälinen yhteisö kestäväksi vertaismentorointiverkostoksi, jolloin voisimme tavata säännöllisin väliajoin jonkin ohjelmallisen rungon puitteissa ja jälleen jakaa ideoitamme toistemme kotiseutujen hyväksi.

Kiitos Amaze Me Leader <3 En malta odottaa, että saadaan kaikki Skotlannissa oppimamme käytäntöön koti-Suomessa!

 

Meeri osallistuu muiden Skotlannissa olleiden nuorten tavoin myös Think Tank -tyyliseen ajatushautomoon Mikkelin Kyyhkylässä 22.9.2018. Tilaisuuteen kutsutaan mukaan maaseututoimijoita, nuorison kanssa toimivia tahoja, paikalliskehittäjiä sekä eri alojen yhdistyksiä, päättäjiä ja vaikuttajia. Tule mukaan ennakkoilmoittautumalla tästä linkistä 12.9.mennessä!

https://www.facebook.com/pg/Maaseutukuriiri/photos/?tab=album&album_id=1131953513628551

 

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja