Hyvinvointi hyvällä Tolalla.

Pamela Tola kertoi, että yksi tärkeä hyvinvoinnin lähde on maaseutu. OIkealla Heidi Sohlberg.

 

Teksti ja kuvat: Tiina Judén

Meidän kohdatessa -hyvinvointitapahtuma kokosi tänään Kauppakeskus Stellaan hyvinvointialan järjestöjä ja hyvinvointipalvelujen tuottajia.

Mukana tapahtumassa oli myös näyttelijä Pamela Tola, joka kertoi oman hyvinvointinsa lähtevän siitä, että hän saa olla silloin tällöin yksin tai kävelyllä koiransa kanssa.

Hyvinvointi on teemana myös seuraavassa Maaseutukuriiri-lehdessä, sillä maaseutu tuottaa hyvinvointia.

-Voidakseni hyvin minä tarvitsen silloin tällöin yksinoloa. Koiran kanssa kävely on parasta terapiaa minulle. Pamela Tola kertoo.

Joensuusta kotoisin oleva helsinkiläistynyt näyttelijätär kaipaa myös maaseudun rauhaa rentoutuakseen. Hänen mukaansa myös opettajilla on iso rooli nuoren elämän suurimpina vaikuttajina.

– On tärkeää uskoa omiin unelmiinsa ja myös toteuttaa ne. Olen itse hyvä esimerkki siitä, että huolimatta huostaanottotaustastani ja jopa huonosta itsetunnosta, olen pystynyt luomaan näyttelijäuraa, Pamela Tola kertoo Heidi Sohlbergin haastateltavana.

 

Päihteetön pupu on Ohjaamo Olkkarin idea helposti lähstyttävään jutteluun.

 

Stellan hyvinvointituulissa vastaan tupsahti myös Ohjaamo Olkkarin Päihteetön pupu. Puvun sisään kätkeytyi ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Anne Häkkinen. Ohjaamon osastolla pääsi pyöräyttämään onnenpyörää, sillä onnellisuushan on osa hyvinvointia.

Onnenpyörän  nuolen osoittaman aiheen myötä pupu pääsi jututtamaan nuorta vaikkapa ystävistä tai päihteistä luontevalla tavalla. Ohjaamo Olkkari on suunnattu 13 – 29-vuotiaille, jotka pohtivat omaan elämään ja itsenäistymiseen liittyviä valintoja. 

Olkkari sijaitsee Mikkelin torin laidassa, joten sinne on helppo tulla juttelemaan itseä mietityttävistä asioista, kuten koulutus- tai työpaikka-asioista, elämänhallintaan tai vapaa-ajan mahdollisuuksiin liittyvistä asioista.

-Voi tulla myös juttelemaan, jos oma jaksaminen tai läheisen elämäntilanne huolestuttaa, Anne Häkkinen kertoo.

Päihteetön pupu liikkuu mielellään myös maaseudulla ja häntä voi tilata porkkanapusseineen myös kylille.

Paikalla oli myös Punaisen Ristin nallesairaala lapsille ja Naisvuoren kesäteatterin ja Teatteriravintola Ilon iloa kaikenikäisille. Ilon osastolla pääsi tekemään vaikka pinssin, jossa luki upea tai ihana. Hyvä itsetuntohan on yksi hyvinvoinnin peruspilari.

 

Hyvinvointi-teemainen Maaseutukuriirin printti- ja digilehti ilmestyy syyskuun alussa 2019. Maaseutukuriirille voi lähettää juttuvinkkejä hyvinvointiin liittyen.

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja