Vattukarnevaalien isäntä sai Vuoden Marjateko -palkinnon

Vadelma-aika on parhaimmillaan. Lauantaina Juvalla vietetään Vattukarnevaaleja. Kuva Klimkin Pixabay.

 

Hedelmän- ja marjanviljelijäin liiton Mikkelin piiri on myöntänyt Vuoden marjateko -palkinnon vadelmanviljelijä Mauno Maaraselle Juvan Hyötyyn kylästä.

Perusteluna piiri mainitsee pitkäjänteisen työn marjantuottajana sekä Vattukarnevaalien järjestelyissä, mikä osaltaan luo positiivista mielikuvaa marjantuotannosta.

Mauno Maaranen on viljellyt puutarhavadelmia jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan ja tällä hetkellä tuotantoalaa on noin kaksi hehtaaria. Tuotantoa täydentävät herukat sekä keltaiset vadelmat ja karhunvattu, joita tietyt asiakkaat osaavat kysyä ja odottaa vuosittain. Vadelmia myydään niin paikallisesti kuin yhteistyökumppaneiden avulla pääkaupunkiseudullekin.

Vadelman ympärille on Maarasen aktiivisuuden ansiosta syntynyt myös kyläjuhla nimeltä Hyötyyn Vattukarnevaalit.

Vattukarnevaalit järjestetään parhaaseen vadelma-aikaan tulevana viikonloppuna Maarasen tilan ympäristössä. Vattukarnevaaleja vietetään tänä vuonna jo yhdeksättätoista kertaa, lauantaina 3.8.2019.

Maaranen on päävastuussa tapahtuman järjestelyissä apunaan Hyötyyn Hommakka. Ohjelmassa on tänä vuonna muun muassa runojen tulkintaa, Vadelmaprinsessa-kilpailu ja talutusratsastusta lapsille Speden raitilla. Lopuksi järjestettäviä karnevaalitansseja tahdittaa tanssiorkesteri Neitoset.

Tapahtumassa on myös puffetti ja arpajaiset sekä taikurimestari Jorma Vertanen. Tapahtuma luo vuosittain positiivista ilmapiiriä paikallisen marjantuotannon ympärille.

Aiemmin Vuoden marjateko -palkinto on myönnetty ansioituneille marja-alan toimijoille, kuten Aten Marja-aitta vuonna 2012, Matti Piispa vuonna 2013, Vavesaaren tila vuonna 2015 ja Marjatila Teittinen vuonna 2017. Palkintoa ei jaeta joka vuosi.

 

Vattukarnevaalit Hyötyyssä, Hyötyyntie 555, Juvalla lauantaina 3.8. klo 17:30 alkaen.

 

Marjamaat-hanke on Euroopan maatalousrahaston rahoittama hanke, joka auttaa marjantuottajia verkostoitumaan, kansainvälistymään ja markkinoimaan tuotteitaan. Lisätietoa hankkeesta löydät tästä. 

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja