Puolukkametsä

Metsään on tullut jo syys…

Syksy on sadonkorjuun kulta-aikaa. Satoa kerätään nyt monella tapaa ja monesta paikkaa. Syysviljojen puinti on vieläkin jossain meneillään – puintikaudesta on tullut pitkä.  Juuresten nosto on kiivaimmillaan, ja poikkeuksellisen lämmin sää luo omat haasteensa varastoitavalle porkkanalle. Laidunnurmet eivät vieläkään asetu ansaittuun lepoon, vaan sopivien olosuhteiden salliessa puskevat vielä uutta kasvustoa nautojen nautittavaksi. Ihmeellistä sekin.

Monenlaista asiaa tapahtuu samalla kertaa – kasvukausi on päättymässä ja sen sinetöintiin osallistuu aika moni meistä – ihan huomaamattaan. Hallinnossa sinetöintiä tehdään tiiviisti koneiden äärellä, kun tiloille tuloutettavaa ensimmäistä luomukorvausta valmistellaan – lokakuun 8. päivä on odotettu.

Mitä muuta? Ympäri Suomen järjestettiin kuluvan kuun puolivälissä jo viidennen kerran ”Osta tilalta” -päivä. Päivän aikana juhlitaan ruoan tuottajia ja lähiruokaa ympäri Suomen. Kymmenkunta tilaa täältä Etelä-Savostakin oli päivässä mukana. Toivottavasti pääsit käymään, mutta jos päivä meni ohi, pääset tuohon makumaailmaan kiinni monien lounaspaikkojen ruoka-annosten kautta: Hauhalan Hanhifarmi, Leskelän tila, Putkisalon Kartano ja Vavesaarentila löytyvät varmasti jossain muodossa ainakin Mikkelin alueen ruokapaikoista – sitten kun arki sen turvallisesti mahdollistaa.

Mikäli haluat hakea tuntuman lukemalla, klikkaa itsesi tänne https://www.meillakotona.fi/artikkelit/lietlahden-tilan-luomuporkkanat ja pääset kiinni yhteen meidän alueemme helmistä. ”Meidän Paavo ” kasvattaa meille kaikille maistuvia luomuporkkanoita. On todella mukavaa löytää tällaisia kirjoituksia ihan sattumalta. Sitä miettii, miten paljon näitä sattumia maakunnassa ja maakunnissamme onkaan, joista emme vielä ole tietoisia. Toivotaan, että horisontissa häämöttävä uusi ohjelmakausi mahdollistaa näiden vielä piilossa olevien ammattitaitoisten ruoantuottajien esiin noston. Saadaan näin tuotteet kohtaamaan kuluttajan ja päinvastoin.

Päättyvä kuukausi on ollut luonnon kannalta hienoa aikaa ja yhtä värien loistoa, välillä jopa kirkasta salamointia. Metsään mentäessä sieltä saa tulla täyden puolukkaämpärin kanssa pois. Täyteläisistä puolukoista saa hyvää mehua, hilloa, täytettä pullaan ja piirakkaan. Suosittelen! Aina parempi, jos puolukat on kerätty luomumetsästä. Jos asia kiinnostaa, ota ihmeessä yhteyttä meihin, niin mietitään yhdessä, miten saadaan metsäsi luomukuntoon.

Pidemmittä sanoitta tällä kertaa – käännetään kalenteri lokakuulle ja nautitaan tästäkin vuodenajasta!

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja