Kuvituskuvana lampaita laitumella.

Vuoden maaseutukasvo on Anniina Jalkanen

Suomen Kylät palkitsi ansioituneita paikallistoimijoita Lappeenrannassa pidetyssä 25 vuotisjuhlassa lauantaina 27.8.2022.

Juhlagaala oli osa SaimaaLokaali-tapahtumaa, joka kokosi yli 140 paikalliskehittäjää Lappeenrannan Holiday Club Saimaalle. Ohjelma sisälsi puhujapaneeleita, karjalaistorin, matkailupaneelin, paikalliskehittämisen puheenvuoroja ja kylätoiminnan kehittämistä. SaimaaLokaalissa julkaistiin myös yhdistyksen historiikki 25 vuoden ajalta. 

Valtakunnalliseksi vuoden maaseutukasvoksi nimettiin Etelä-Savossa, Mäntyharjulla, asuva yrittäjä Anniina Jalkanen. Valinnan maaseutukasvosta teki Suomen Kylät ry:n hallitus.

Anniina Jalkanen kunniakirjan kanssa.

Vaikuttaja Anniina Jalkanen valittiin vuoden 2022 maaseutukasvoksi. Kuva: Suomen Kylät ry.

Tuore maaseutukasvo Jalkanen muutti perheineen maalle Etelä-Savoon 3 vuotta sitten kesällä 2019. Espoon vilinästä ja kiireestä Mäntyharjulle maaseudun rauhaan muuttanut Jalkanen on yrittäjä, joka toimii sosiaalisen median sisällöntuottajana ja vaikuttajana. Jalkasen Youtube- ja Instagram-kanavien keskeisintä antia ovat maalla asuminen, kotieläimet sekä remonttiprojektit.

”Olen todella kiitollinen saamastani vuoden 2022 Maaseutukasvo-tittelistä. Kolme vuotta sitten teimme perheeni kanssa suuren elämänmuutoksen, kun muutimme kaupungista maalle. Vanhan maatilan kunnostaminen ja maalla asuminen on ollut monella tapaa opettavaista ja mielenkiintoista. On ollut ilo tuottaa sisältöä elämänmuutoksestamme sosiaaliseen mediaan ja tuoda sitä kautta inspiraatiota ihmisille esimerkiksi maalle muuttoon, maatilamatkailuun, eläinten hyvinvointiin, ympäristöasioihin ja kesämökkeilyyn liittyen. Suuri kiitos palkinnosta ja kaikesta mahtavasta palautteesta mitä olen saanut!”, kommentoi kiitollisena tuore Maaseutukasvo Jalkanen.

Suomen Kylät ry myöntää Maaseutukasvon arvonimen henkilölle, joka on esimerkillisellä tavalla tuonut maaseutua myönteisesti esiin julkisuudessa.  Maaseutukasvon toivotaan kuvaavan 2020-luvun maalla asujaa tai maalle muuttajaa. Anniinalle ojennettiin lieksalaisen moottorisahataiteilijan Taisto Pehkosen veistelemä puinen karhupatsas.

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja