Tee makumatka maalle 10.9.2022

Lähiruokapäivä kokoaa jälleen ruuankuluttajia ja -tuottajia yhteen Lähiruokapäivän tavoitteena on tehdä näkyväksi suomalaista puhdasta ruokaa, ruuantuottajia ja tarjota paikallisia elämyksiä. Haluat sitten nähdä kuka kasvattaa lähelläsi juureksia kauppaan tai nähdä kuinka eläimet tiloilla voivat, lähiruokapäivä avaa ovet maaseudulle.

Lähiruokapäivä toteutetaan jo seitsemännen kerran. Aiempina vuosina päivä on toiminut Osta tilalta-päivänä. Idea päivän taustalla on edelleen sama: kutsua ihmisiä tutustumaan lähiruuantuottajiin sekä maaseudun muihin toimijoihin, jotka tarjoavat palveluita niin matkailun kuin elämystenkin parissa.

Lähiruokapäivä mainoskuva, jossa ruokapöytä ja kahvikuppi. Taustalla ihmisiä.
Lähiruokapäivä kerää paikalliset tuotteet ja elämykset saatavillesi.

Päivän aikana on mahdollista tutustua tiloilla muun muassa ylämaan nautoihin, ankkoihin sekä lampaisiin. Osa järjestäjistä tarjoaa matkailu- ja elämyspalveluita sekä erikseen tekemistä lapsille. Tietenkin päivän tärkeimpänä antina voi ostaa ruokaa suoraan tuottajilta ja nähdä mistä ruoka on lähtöisin.

Etelä-Savosta on tällä hetkellä ilmoittautunut seitsemän toimijaa ja yksi tapahtuma mukaan lähiruokapäivään. Mukana ovat:

Hiidenniemi Farmi, Kangasniemi

Hinkkuri Highland, Mäntyharju

Kiesilän tila, Hirvensalmi

Koivuniemen tila, Kangasniemi

Koivurannan lomamökit – Koivurannan tila, Mikkeli

Mahla Forest – tilamyymälä, Pieksämäki

Pitopalvelu ja maatilamatkailu Höök, Savonlinna

Sadonkorjuunpäivä Kuortissa, Pertunmaa

Käynnissä on myös valokuvakilpailu, jossa etsitään sykähdyttäviä hetkiä Lähiruokapäivän elämyksistä ja tunnelmista tapahtumapäivän aikana. Kuvakilpailuun on mahdollista osallistua 19.8.-19.9.2022 välisenä aikana.

Käy tutustumassa vierailukohteisiin ja katso tarkemmat ohjeet kuvakilpailusta osoitteessa https://ostatilalta.fi/ 

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja