SavonLuotsi Leaderin -logo järvimaiseman päällä.

SavonLuotsi Leader käynnistää toimintaa

Vuoden 2023 alussa uudeksi maaseudun kehittämisryhmäksi yhdistyvien Rajupusu Leader ry:n ja Piällysmies ry:n yhteinen nimi on nyt SavonLuotsi Leader ry. Uusi nimi näkyy jo käytössä, vaikka virallinen yhdistyminen toteutuu vuoden 2023 alussa.

SavonLuotsi on paikallinen mahdollistaja, joka jalostaa idean yhdessä asiakkaan kanssa rahoituskelpoiseksi hankkeeksi, häntä kuunnellen, neuvoen ja kannustaen. Luonteeltaan yhdistys on aktiivinen ja helposti lähestyttävä paikallinen maaseudun kehittämisyhdistys, joka auttaa asukkaita, yhdistyksiä ja yrityksiä kehittämään elinympäristöään monipuolisesti Enonkoskella, Joroisissa, Juvalla, Rantasalmella, Savonlinnan maaseutualueilla sekä Sulkavalla.

SavonLuotsi Leader ry:n jäseneksi voi hakea nyt. Yhdistyksen jäsenenä on mahdollisuus vaikuttaa mm. tulevan hallituksen kokoonpanoon, toimintasuunnitelmaan ja tiedottamiseen. Jäseneksi voi liittyä yksityishenkilö tai yhdistys, yritys ym. organisaatiot. Leader-ryhmän hallitus päättää uusien jäsenten hyväksymisestä yhdistyksen jäseniksi. Jäsenille lähetetään tietoa toiminnasta ja henkilökohtainen kutsu kevät- ja syyskokouksiin. Jäsenhakemus tulee laittaa viimeistään 9.11.2022, jos haluaa olla mukana uutta hallitusta valitsemassa. SavonLuotsin hallitus valitaan ensimäistä kertaa marraskuussa 2022.

Yhdistymisen taustalla on maa- ja metsätalousministeriön edellytys siitä, että tulevalla EU-rahoituskaudella 2023-2027 Leader-ryhmän toiminta-alueen tulee olla pääsääntöisesti yli 20 000 henkilöä. Ryhmät ovat kuluneella kaudella tehneet tiivistä yhteistyötä, ja niiden toimintatavoissa on paljon yhteneväistä. Leader-toiminta jatkuu yhdistynein voimin tulevaisuudessa hieman yli 30 000 asukkaan muodostamalla alueella. Leader-toiminnalla on pitkät, vahvat perinteet, sillä Rajupusu Leader ry:n toiminta alkoi vuonna 1996 ja Piällysmies ry:n vuonna 1999. Vuosittain rahoitetaan kymmeniä hankkeita alueen kehittämiseksi.

Kolme hymyilevää naishenkilöä.
SavonLuotsi Leaderin henkilöstö Kirsi Blomberg (vas.), Sini Yläsaari (kesk.) ja Anne Vänttinen (oik.).

SavonLuotsissa teitä palvelevat toiminnanjohtaja Anne Vänttinen sekä hankeneuvojat Kirsi Blomberg ja Sini Yläsaari. Asiakkaat hyötyvät verkostoiltaan entistä laajemmasta, asiantuntijuudeltaan vahvasta ja asiakkaitaan yhä paremmin palvelevasta toimijasta.

Lisätietoja:
Anne Vänttinen
va. toiminnanjohtaja,
SavonLuotsi Leader ry
puh. 040 715 7189
anne.vanttinen@savonlinna.f

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja